Съветник на Тръмп напусна заради скандал с Русия, САЩ има нов финансов министър

1914
Съветник на Тръмп напусна заради скандал с Русия, САЩ има нов финансов министър
Снимка: Getty Images/Guliver

Съветникът по националната сигурност на президента Доналд Тръмп Майкъл Флин подаде оставка. Това предаде CNN позовавайки се на източници от Белия дом. Преди това прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър призна, че президентът разглежда личните дискусии на Флин с руския посланик във Вашингтон и последващите му дела, за да оцени дали да го задържи на поста му, пише БГНЕС.

Разкрития на The Washington Post уличиха съветника на Белия дом по националната сигурност Майкъл Флин в неправомерно обсъждане на американските санкции срещу Москва с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк. Според изданието Флин е провел поредица от частни разговори с Кисляков на 29 декември - в деня, в който Обама предприе рестриктивни мерки срещу Русия заради предполагаемата намеса на Москва в президентските избори в САЩ. Тогава Флин не е бил още на държавна служба т.е. действал е като частно лице.

Тръмп посочи "новия" враг - Иран

Американският президент Доналд Тръмп нарече Иран "терористична държава номер едно". Тръмп стори това, след като в края на миналата седм...

Изданието, което се позовава на анонимни настоящи и бивши служители на САЩ, посочва още, че някои висши американски представители са изтълкували комуникацията между двамата като "потенциално незаконен" сигнал към Москва за възможна отмяна на санкциите, наложени от правителството на предишния американски президент Барак Обама. Той може да бъде осъден по силата на закона „Логан”, който забранява на американски граждани да разкриват държавни дела пред представители на чужди правителства.

Междувременно Сената утвърди Стивън Мнучин за министър на финансите на САЩ. За неговото назначаване гласуваха 53 сенатори, а против – 47. В близко време ще бъде обявено кога той ще встъпи в длъжност.

Мнучин е роден в заможно еврейско семейство и е завършил университета „Йейл“. Работил е 17 години в Goldman Sachs, издигайки се до вицепрезидент на компанията. След това е оглавявал различни финансови компании, включително Dune Capital Managment, която инвестира в киноиндустрията. Продуцент е на 35 филма, включително "Лудия Макс: Пътят на яростта", "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" и "Отряд самоубийци". В президентската надпревара през 2008 година той подкрепя демократите, но през 2012 година финансира републиканския кандидат Мит Ромни. През 2016 година отговаря за набирането на средствата за предизборната кампания на Доналд Тръмп. Състоянието на 54-годишния бизнесмен се оценява на 300 млн. долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка