5 упражнения, които не трябва да правите, когато се опитвате да изгорите мазнини по корема

10873
5 упражнения, които не трябва да правите, когато се опитвате да изгорите мазнини по корема
Снимка: iStock/Guliver

Когато става въпрос за тренировки, времето е от съществено значение. Искате да сте сигурни, че тренировките ви са възможно най-продуктивни, така че нито едно от ценните ви часове в залата да не отиде на вятъра. Кои са петте упражнения, които да избягвате, за да изгорите коремните мазнини, и на какво точно да се съсредоточите вместо това. Според експерти натрупването на допълнителни сантиметри в ханша може да бъде естествен страничен ефект от стареенето. Жените обикновено изпитват допълнителни мазнини в областта на корема си след менопаузата. Справянето с тези допълнителни коремни мазнини несъмнено е разочароващо. Да не говорим, че тя е свързана с редица сериозни рискове за здравето, като високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, диабет тип 2 и проблеми с дишането.

Bestefficient том първи: за релефа, плочките и коремните преси

Искате да сте сигурни, че се насочвате към излишните мазнини по най-ефективния начин - във и извън фитнес залата. За да отслабнете и да приведете корема си във форма, експертите препоръчват да разширите кръгозора си отвъд упражненията за корем. Например спазването на здравословен хранителен режим, отказването от сладките напитки, внимателното спазване на размера на порциите и включването както на аеробни упражнения, така и на силови тренировки са необходими стъпки, за да направите стъпки в правилната посока.

Най-ефективните и най-опасните популярни упражнения

НЕ ПРАВЕТЕ ТЕЗИ УПРАЖНЕНИЯ, ЗА ДА ИЗГОРИТЕ КОРЕМНИТЕ МАЗНИНИ:

Според експерите коремните преси, страничните наклони, бърпитата, скоковете от място и тренировките на машина за адуктори са упражнения, които трябва да избягвате, ако искате да стопите коремните мазнини. Защо? Експерти споделят, че трябва да се съсредоточите върху комбинирани движения, които ще ви помогнат да изградите мускули. Когато се занимавате с физическа активност, използвате мускулите си, което спомага за увеличаване на мускулната маса. Мускулната ви тъкан изгаря по-голямо количество калории в сравнение с телесните мазнини. Ето защо провеждането на силови тренировки е толкова важно.

НАЙ-добрите упражнения за стегнат корем

На какви упражнения трябва да наблегнете вместо това, които са по-ефективни? Експертите предлагат клек, мъртва тяга, лежанка, гребане, напади и спринтове, което е здравословна комбинация от аеробни и силови упражнения. Те ви помагат да ангажирате повече мускулни групи, което ще ви помогне да изгорите повече мазнини. Така изводът от цялата история е, че каквото и да тренирате, ако не се храните правилно, коремната преса няма да се покаже. Двете вървят ръка за ръка, а упражненията трябва да са силови, интензивни и обхващати повече от една мускулна група. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com