НА ЖИВОВойната в Украйна

Арестуваха специалния прокурор по делото за държавен преврат в Черна гора

2054

Тази сутрин по нареждане на специализираната прокуратура на Черна гора в Подгорица беше арестуван специалният държавен прокурор Саша Чагенович.

В кратко изявление говорителят на прокуратурата съобщи, че Чагенович е арестуван по подозрение, че в периода 2020 г. - 2022 г. е създал престъпна организация и е злоупотребил със служебното си положение.

„Специализираната държавна прокуратура ще информира своевременно обществеността за по-нататъшните си действия и хода на производството, като специално подчертавам, че държавните органи, медиите, сдруженията на гражданите, общественици и други лица са длъжни да се придържат към презумпцията за невиновност и с публичните си изявления относно текущото производство не трябва да нарушават други правила на процедурата и правата на лицето, срещу което се води тя“, посочи Радонич.

Специалният прокурор Саша Чагенович е известен на черногорската общественост с процеса за преврат, воден от 2017 г. във Върховния съд в Подгорица, когато руски и сръбски граждани и лидерите на проруския Демократичен фронт Андрия Мандич и Милан Кнежевич бяха сред обвиняемите. Обвинителният акт бе повдигнат от Чагенович заедно с тогавашния главен специален прокурор Миливой Катнич.

През 2019 г. Върховният съд осъди на първа инстанция подсъдимите, но по-късно Апелативният съд отмени тази присъда и върна процеса в началото. Прокурорът Чагенович продължи да представлява делото за държавен преврат срещу обвиняемите и в повторното производство.

ОЩЕ: В Русия арестуваха висш служител на Министерството на отбраната, свързан с ЧВК Вагнер

Правителството на Черна гора отдели 11% от военния си бюджет за Украйна

Правителството на Черна гора предоставя на Украйна военна помощ в размер на 11% от собствения й бюджет за отбрана, се казва в официално...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Балкани

Сняг блокира румънска Трансилвания...
Ескалацията продължава: В Охрид...
Македонският вътрешен министър:...
Пендаровски: Гоце Делчев е македонски...
Мицкоски обвини българските...
Драконовски мерки за сигурност...
Вучич: Не трябва да подценяваме...
Хърватската банка: Въвеждането...
Земетресение с магнитуд 4,1 разтърси...
Нарастват случаите на заразени...
Напрежение в сръбския парламент...
Румънски съд отново отказа освобождаване...

Последни новини