НА ЖИВОВойната в Украйна

Citroeп си върна лого от преди цял век

3462

Всички автомобилни компании доскоро се стремяха да направят емблемите си колкото е възможно по-големи, но сега има нова тенденция – те да бъдат плоски. Френският производител Citroen реши просто да върне времето назад и вече ще използва своето лого от 1919 г.

Емблемата на Citroen винаги е имало два шеврона (ако някой не е наясно, шевронът е V-образна емблема в армиите, обикновено обърната с главата надолу) и французите не отказват тази функция. Освен това еволюцията на емблемите е завършила пълен кръг и се е върнала приблизително до това, което е било преди сто години.

Ако някой обаче си мисли, че това лого има някаква препратка към армейски символи, значи греши. Това е стилизация на шевронна предавка и самият Андре Ситроен (основателят на фирмата) избира това изображение.

Самата еволюция на логата отдавна е подчинена на възможностите за печат - първоначално емблемите бяха прости и „плоски“ (за едноцветен печат), до началото на 21 век почти всички компании излязоха с по-сложни триизмерни версии. Сега всички се връщат към основните си емблеми.

„За нас имаше огромен смисъл да направим пълен кръг, като се върнем към първото лого на Андре Ситроен, което представляваше истинското обещание за достъпна и иновативна мобилност за всички“, каза дизайнерът на Citroen - Александър Реверт.

Новото лого ще се използва както в дигиталната среда, така и върху всички елементи от корпоративната идентичност на Citroen, включително знаци върху сгради, рекламни материали, стоки и, разбира се, автомобили. Първият модел, който ще го получи, ще бъде концепция, която марката ще представи в края на септември.

Градско бъги на ток беше разграбено за 18 минути

Преди няколко дни Citroën пусна ограничено издание на своя малък електрически автомобил My Ami Buggy, което почти напълно повтаря ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

В Англия продават последната...
Airbus ще помага Renault в разработката...
Шофьор на Porsche Cayenne спести...
Опасно ли е да се кара с пълен догоре...
Ferrari спря да приема поръчки...
Как трябва да бъдете облечени,...
BMW: Пазете си старите коли, вместо...
Японските производители вдигат...
Иран обеща на Русия автомобили...
Fiat връща един най-противоречивите...
Пикапът на Tesla събра 1,5 милион...
Какво трябва да направи шофьорът...

Последни новини