НА ЖИВОВойната в Украйна

Дядо Коледа ще светне елхата в Димитровград на 3 декември

1446

Светлините на най-голямото живо Коледно дърво в Европа ще бъдат запалени от самия Дядо Коледа на 3 декември 2022г. от 17.30ч. на пл.България в Димитровград. Пристигането на дългоочаквания гост ще бъде не по-малко впечатляващо като се очаква той да дойде в града с АТВ, придружаван от своите помощници елфи. Коледното дърво и цялата празнична украса в града по традиция грейва в началото на декември,за да създаде неповторима празнична атмосфера. Специално организиран за събитието Коледен базар ще отвори врати с интересни и тематични украси за предстоящите празници. Занаятчийници за гирлянди, украшения и картички ще могат да изработват малчуганите на празника. Пекарна, Поща, Гостилница и разнообразна програма ще посрещнат Дядо Коледа на площада в Димитровград. В Коледен базар месни търговци ще предлагат ръчно изработени коледни свещи, тематични сувенири от вълна и дърво, от Пекарната ще ухае на прясно изпечени гевречета и курабийки, а в Гостилницата ще се предлагат вкусна храна и вино. Всеки желаещ ще може да си направи снимка пред атрактивен кът за снимки, за да запечата спомена от вълнуващото събитие, а Пощата на Дядо Коледа тази година отново ще очаква писмата с желания на малчуганите.

Красива програмата от сцената в духа на Коледа ще радва малки и големи с популярни коледни пиеси в изпълнение на Забавно-духов оркестър и невероятно талантливата кубинка Сараи Диаз, която ще пее на няколко езика.

Сараи Диаз е на 31 години.Родена в столицата на Куба Хавана. Завършила е оперно пеене. Започва музикалното си обучение на десет години в Професионалното училище по изкуства „Хуан Пабло Дуарте” в Куба и продължава обучението си в Националния лиричен театър на Куба, където завършва като бакалавър по изкуства. Тя пее опера и много други музикални стилове на различни езици като испански, английски, италиански, френски, китайски, немски и дори красива българска песен, която добави към репертоара си. Кариерата й започва в Куба в Националния лиричен театър, където прави рецитали и концерти, пее в хора на театъра и поставя няколко роли в сарсуели и опери. След това получава покана да работи в Beauty Crown Theatre в Саня, Китай където работи няколко години. Преди година и половина се мести със семейството си в България и продължава своята кариера тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Хасково

С лимузини трошат бариера в Хасково,...
Шест хасковски общини обявиха...
Детски нефролог преглежда безплатно...
Грипна ваканция от понеделник...
Кметът на Димитровград участва...
Осигуряват автобуст за децата...
Милко Войводов от Ивайловград...
Община Ивайловград ще спази традицията...
Община Ивайловград e одобрена...
Съдът в Хасково остави в ареста...
Театрална трупа от Ивайловград...
Хванаха над 53 кг марихуана в Любимец...

Последни новини