Желанията ни се сбъдват, но не по начина, по който бихме искали. Ето защо

8347
Желанията ни се сбъдват, но не по начина, по който бихме искали. Ето защо
Снимка: iStock

Често се случва желанието на човек да изглежда изпълнено, но или не напълно, или с известни резерви и негативни последици. Експерти обясниха защо се случва това и как може да се избегне в бъдеще.

Не знаете какво наистина искате

Случва се вашето желание да не отразява истинските намерения и душевни настроения. Много често желанията ни са наложени от близки. Например родителите казват на някого какво да прави и какво да не прави. Другата половина налага мечтите си на някого. Това е много лошо, защото в този случай човек просто губи своята идентичност, губейки собствените си желания. Започва да прави това, което другите искат.

Често това може да не е цялото желание, а част от него. Например и двамата влюбени искат да забогатеят, но пътищата им към богатството са малко по-различни. Човек понякога налага свои собствени правила на друг, образувайки общ път, удобен само за един човек. Оказва се, че движение към мечтата има, но то „някак не е така”.

Не бързайте да обвинявате някого за вашите неуспехи и проблеми, защото се случва и човек да се обърка. Много хора искат нещо, но не знаят какво е то.

Защо не всички мечти се сбъдват?

Не мислим за последствията

Всичко има своите последствия. Изпълнението на определени желания води до определени събития и промени в живота. Например, ако човек стане много богат, той се тревожи за спестяванията си, опитвайки се по някакъв начин правилно да инвестира пари.

Когато си пожелавате и си поставяте цел, определено трябва да анализирате какво ще се случи с вашия свят, когато желанието се изпълни. Голямата къща създава големи грижи и отнема много време и пари за поддръжка. Любим човек може да ви лиши от лично пространство. Претеглете всички плюсове и минуси, анализирайте ситуацията и предположете как ще се развие всичко в бъдеще, за да не бъдете разочаровани. В този случай желанията ще бъдат изпълнени, както очаквате.

Най-добрите цитати за мечтите

Имате противоречиви желания

Абсолютно нормално е човек да има не една, а две или повече мечти. Например, човек има болни стари родители. Искрено желае те да бъдат щастливи и здрави. Ето защо той постоянно ги посещава и се опитва по някакъв начин да помогне. В същото време, той иска да се премести да живее в друга държава или в друг град. Едното желание противоречи на второто, така че едно от тях не се сбъдва. Често има ситуации с по-малко очевидни дилеми, така че след изпълнението на желанието човек започва да разбира, че е постигнал едно нещо, но е загубил друго.

Няма за какво повече да мечтая

Например имаше желание да започне работа в най-добрата компания в света. Човекът завършил университет, работил дълго време върху себе си, след това получил желаната работа и разбрал, че няма за какво повече да мечтае. Това предполага, че трябва да си поставите нови цели дори преди да постигнете съществуващите цели. Трябва да имате нови желания, в противен случай постигането им винаги ще предизвиква чувство на празнота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com