Защо не всички мечти се сбъдват?

8699
Защо не всички мечти се сбъдват?
Снимка: iStock/Guliver

Днес ще говорим защо мечтите ни не се сбъдват? Какво им пречи? 

1. Една от причините е недоверието ни във възможността за тяхното изпълнение. И всичко на света се дава от вяра. Ето защо, като начало, просто трябва да вярвате, че Вселената винаги е готова да отговори на нашите искания и мечти. Трябва да се осъзнаете като част от Вселената и да разберете, че имате право да поискате от нея всичко, което искате. Тези искания са творческа визуализация. И не си мислете, че не заслужавате нещо. Но не можете да диктувате условия. Вселената решава! И нейното решение, повярвайте ни, ще бъде най-доброто за вас. Едно желание може да се сбъдне за седмица, шест месеца, година или две, в зависимост от сложността на проблема. 

Десет идеи за 2022-ра, които да опитаме

Новата година вече е тук. А с нея идват 365 дни, в които да опитваме нови неща, да откриваме нови идеи и да опитаме да изпълним поне ед...

2. Следващата причина, поради която мечтите не се сбъдват, е бъркотията в мислите ни. В главите ни има такъв хаос от противоречиви, гневни, потискащи мисли, че е много трудно да ги подредим. И ако току-що сте си представили едно нещо и пет минути по-късно мислите за обратното със страх, тогава по този начин разрушавате образа, който сте създали. 

3. Третата причина е, когато желанието ви не е истинско, не е искрено. Тоест ви се струва, че го искате, но всъщност това е стереотип на поведение в обществото или някой ви го е вдъхновил. Например, една жена знае, че трябва да създаде семейство, да роди дете (както трябва да бъде в обществото), но всъщност тя все още не иска това. Но под натиска на стереотипите тя визуализира семейство, дете и...само влошава ситуацията, не я привлича, а я отблъсква. 

Скептиците ще възразят, че вярванията и мечтите сами по себе си няма да подобрят здравето ви, няма да построите къща, няма да намерите добра работа. И ще бъдат прави: дори най-силните визуални образи сами по себе си няма да победят вирус или инфекция, няма да донесат принц или джип до къщата ви. Дори не можете да извадите рибата от езерото без усилие. Само вие можете да направите крачка към мечтата си!

Но как да превърнете една мечта в реалност? 

Как да бъдем успешни: 5-те правила на богатите хора

Няколко прости съвета от милионери как да промените живота си към по -добро. От въпроси като "Колко да печелите?", "Как да станете усп...

Всички видове езотерични учения предлагат много по-приятен подход за получаване на това, което искате: просто трябва да създадете мисловна форма и постоянно да визуализирате крайната цел, да си я представите в много детайли. Както се казва, ако наистина искаш - можеш да полетиш в космоса.

Това означава, че такъв метод е доста ефективен и всичко би било наред, но за човек, който е тотално обсебен от мечтата си, нейното продължително неизпълнение става причина за разочарование и понякога води до продължителна депресия и ниски изисквания към себе си и към собствения си живот.

И може би най-важното, бъдете реалисти! Нереалистичните мечти и желaния могат само да нарушат качеството ви на живот!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

5 храни, за които да забравите след тренировка
5 храни, за които да забравите след тренировка

Не бързайте да се поглезите с храна след изтощителна физическа активност: нека да разберем кои храни ще отхвърлят цялата ви упорита работа във...