Любознателни деца от Русе ще участват в кампанията „Стара хартия за нова книга“

2672
Любознателни деца от Русе ще участват в кампанията „Стара хартия за нова книга“
Снимка: Фейсбук - "Стара хартия за нова книга"

За пета поредна година в Русе ще се проведе националната инициатива „Стара хартия за нова книга“. На 28 септември на пл. „Свобода“ между 10 и 13 ч. всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор както и подаръци от партньорите на празника. Организаторите от „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“ напомнят, че колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане. „Стара хартия за нова книга“ се провежда с подкрепата на Община Русе и Регионалната библиотека „Любен Каравелов“.

Всеки, изпълнил условието да донесе 5 кг стара хартия за рециклиране, ще може да получи само една книга, но не повече. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика – едно от двете специални издания „ЕКОПАК България“: „Грийн тийн“ и „Ти можеш да спасиш планетата“. Така в рамките на празничния ден децата могат да получат най-много две книги.

Боса разходка призовава „Вземи краката си в ръце”

В неделя в 10 часа в Южния парк в София ще се проведе Боса разходка - специално събитие, което е част от кампанията за превенция на раз...

Всяка кампания протича под знака на специален литературен талисман от популярна детска книжка. През 2019 г. малчуганите ще се забавляват с детективите Агата и Лари – героите от обичаната поредица на Стийв Стивънсън. Освен много песни, танци, театър и игри с награди, интерактивна книга с великански размери ще даде възможност на децата да се превърнат в нейни приказни герои.

На сцената ще видим талантите от Общински детски център за култура и изкуство – Русе: тамбурашки оркестър „Русе“, фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“, детско-юношески танцов ансамбъл „Зорница“, солисти от Школата за народно пеене, Клуб по спортни танци, формация за модерен балет „Мираж“, балетно студио „АРТ ДЕНС КЛАСИК“ и солистите от ДВГ „Слънце“.

На празника децата ще бъдат снимани от официалния фотограф на събитието. Снимките ще бъдат използвани само за целите на кампанията и ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на „Стара хартия за нова книга“, като част ще се изпратят до медиите. Всеки, който има възражения относно фотозаснемането, може да се обърне към организаторите по време на събитието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе