Никога не споделяйте тези 11 неща в социалните медии

4225
Никога не споделяйте тези 11 неща в социалните медии
Снимка: iStock/Guliver

Според статистика от 2 април 2021 г. на Браян Дийн, СЕО специалист в Backlinko, (чиито клиенти са Disney, Forbes, IBM, Amazon) 3,96 милиарда души по света използват социални медии. 66% от тях ежедневно влизат във Facebook. В социалните медии се натрупва огромно количество лична информация, до която имат достъп не само добронамерени потребители.
Ето кои неща не трябва никога да споделяте, за да сте в безопасност:

1. Скъпи подаръци и покупки

Информация за скъп подарък или луксозна покупка стига не само до вашите близки, но и до незнайно количество непознати. Така само улеснявате дебнещите потенциални престъпници, предоставяйки им тази информация.

2. Снимки от партита

Не разваляйте имиджа си, като качвате снимки, на които не сте в най-добрия си вид - подпийнали, развеселени, може би в неподходящи пози. Може да достигнат до шефа ви, до бъдещ работодател или до баба ви. Не си заслужава да развалите доброто впечатление само с няколко кадри от уикенда.

3. Финансова информация

Парите са деликатна тема, особено ако имаме парични проблеми. Ако се справяте успешно, повишават ви в службата, получавате невероятна заплата, или си купувате частен самолет, не споделяйте всички тези новини. Освен завистливи коментари, рискувате да загубите състоянието си. Има достатъчно опитни хакери, които лесно могат да стигнат да спестяванията ви.

4. Лична информация

Понякога хората така се ентусиазират от взет шофьорски изпит, покупка на мечтан дом, че държат веднага да споделят с документи щастливото събитие. Не публикувайте документи: дипломи, нотариални актов, шофьорски книжки...Колкото повече лична информация разкривате, толкова на по-голям риск се излагате.

5. Планове за почивка

Колкото и да сте въодушевени от предстоящото пътуване, не споделяйте детайли кога и къде ще пътувате. Всеки ще знае кога в дома ви няма да има никой и може да го нападне. Ако държите всички да са съпричастни с вашите ваканционни вълнения, изчакайте да се приберете и публикувайте снимки.

6. Негативни коментари за работното място

Дори колегите ви да нямат достъп до профила ви, винаги има начин да видят какво мислите за шефа си или работното място. Колкото и да се изнервяте и оплаквате от работата, не го споделяйте с никого. Най-малкото това ще ви коства работата.

7. Пламенни коментари

Четири притеснителни признака, че сте пристрастени към социалните мрежи

Социалните мрежи са нещо, към което всички ние посягаме, когато имаме време. Ако ни е скучно, проверяваме социалните медии. Дори да сме...

Дори да правите шеговити коментари, трябва много да внимавате дали няма да нараните някого. Затова избягвайте пламенно изразяване на мнение по религиозни, политически теми, коментари за полова идентичност и всякакви сериозни въпроси, от които може да се развихри дебат.

8. Незаконни постъпки

Не се хвалете с нарушаване на закона (шофиране в нетрезво състояние или с превишена скорост, селфи на магистрала, нелегално оръжие). В най-добрия случай може да ви глобят, а защо не и да ви повдигнат по-сериозно обвинение. Някои “смелчаци” дори публикуват снимки с употреба на наркотици или откраднати пари.

9. Селфита от свети места

Някои места изискват съответното отношение, затова не публикувайте селфита с усмихната физиономия от погребения, гробища, църкви или други свети места. 

Ето кои приложения споделят най-много лични данни на трети лица

Instagram е приложението, което споделя най-много лични данни. До този извод са стигнали в компанията pCloud, занимаваща се с кибербезо...

10. Интимни снимки

Лош вкус е да показвате лични моменти публично. Не само че не е тактично, но може да нараните свои самотни приятели. Според експертите, двойки, които “заливат” профилите си със снимки, демонстрирайки колко се обичат, вътрешно са несигурни в отношенията си и се съмняват в партньора си. 

11. Детайли от личния ви живот

Каквото и да се случва между вас и партньора ви, не го излагайте на публичност. Не пишете какво правите в спалнята, за скандалите вкъщи и не се оплаквайте от половинката си. 

Помнете, че каквото и да публикувате, почти е невъзможно веднага да го премахнете. Затова мислете внимателно каква информация излагате на показ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com