НА ЖИВОВойната в Украйна

Откриха тайно писмо на Джон Ф. Кенеди към Стефан Янев, продават го на търг

48940

Тайно писмо на Джон Кенеди, написано няколко седмици преди смъртта му, бе открито в архивите на президента, предава кореспондентът по американските президенти, авторитетно пренесли се в главата на български лидер на 4,5-процентова партия. 

Оказа се, че писмото е било написано директно към Стефан Янев, като все още се пази плика, с който то е изпратено от Вашингтон към Поповица на 7 януари 1962 г. Ето какво гласи текстът:

"Драги Стефане, 

макар в момента да си на две-три годишна възраст, аз знам, че ти ще се превърнеш в съдбоносен политик. И най-открито те посочвам за мой наследник, понеже измежду моите съвременници, както и твоите, няма нито един друг достоен. 

Знам, че един ден ще попаднеш на моя книга и ще започнеш да пускаш мои цитати като статуси в социалните мрежи. Както вече сам си разбрал, това е преломният момент в твоя живот: моментът, в който истината проблясва в ума ти и ти разбираш, че трябва да копипейстнеш с контрол+Ц/контрол+Ве нещата, които съм казвал и да ги публикуваш в профила си във Фейсбук: това ще бъде основното нещо, заради което ще бъдеш забелязван. Не забравяй да засечеш броя на лайковете с деня на моето предстояще убийство - ако видиш, че в цифрите има някакво съвпадение, (търси, докато откриеш, че иначе ще замине цялата мистика), ще разбереш, че именно провидението е изпратило моя цитат в твоя копипейст.

Знай също, че ще се намерят много хора, които да ти се подиграват. Не им обръщай прекалено внимание; не те, а ти си избраникът на Кенеди. Когато ме цитираш с "Не питай какво прави държавата за теб, а ти какво правиш за нея", ще предизвикаш истински трусове в твоята родина и тя, най-сетне, ще тръгне на прав път, понеже винаги е имала всички условия да го направи, но не и точен цитат в кавички и мой подпис отдолу, който да я насочи.

От този момент насетне моите цитати и твоят фейсбук профил ще се слеят в едно. И ще имаш трудната задача да ги разпространяваш навсякъде, докато всичките българя не почнат да се събуждат с Кенеди в главата и не ме цитират до пълно откачане. Това ще положи началото на голямата промяна в твоята страна, а ти ще оглавиш министерството на цитатите, което ще администрира огромен корпус от президентски цитати и лидерски супер работи, които да ползваш за вдъхновение на цялата държава. 

На теб се уповавам, Стефане!

Твой,

Джон.

..

Кореспондентът съобщава също, че към писмото има повишен интерес от "Сотбис" и се очаква то да бъде подложено на търг. Интересът е световен и не е ясно дали Янев наистина ще послуша съветите на Кенеди, или ще се облажи със сериозна сума, доколкото шансовете не трябва да се пропускат, както неведнъж е казвал Кенеди, но в приятелска компания, и заради това никой все още не го е фразирал в кавички.

 

 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Актуално

След НДСВ да върнем Анастасия...
Другари, бдете! Явно си нямате...
Да кръстим клуба "Лопе де Вега",...
Със спонсор всеки може! Дори и...
Шарлатани и изчегъртвания...
Президентска република в 7/8-и...
Кога ще ни дойде акълът в главата...
Среща има - лидери няма. Рекордно...
Слуги на народа: Аналоговите...
Как ще протекат дискусиите по...
Как "Има такъв народ" се превърна...
Ако Стефан Янев бе получил третия...

Последни новини