НА ЖИВОВойната в Украйна

САЩ одобриха рекорден военен бюджет за догодина

2483

Камарата на представителите на САЩ подкрепи закон, който предвижда бюджетът за отбрана да достигне рекордните 858 милиарда долара през следващата година. Това е с 45 милиарда долара повече от предложеното от президента Джо Байдън, предаде Ройтерс.

Камарата на представителите прие компромисния вариант на Закона за националната отбрана, който задължително се гласува всяка година и определя политиката на Пентагона, с 350 гласа "за" и 80 гласа "против", което значително надхвърля мнозинството от две трети, необходимо за приемането на закона и изпращането му за гласуване в Сената, съобщава БТА.

Законът за националната отбрана за фискалната 2023 г. предвижда военни разходи в размер на 858 милиарда долара и включва увеличение на заплатите на военнослужещите с 4,6 %, финансиране на покупки на оръжия, кораби и самолети, както и подкрепа за Тайван, който е заплашен от агресия от страна на Китай, и за Украйна, която се бори с руската инвазия, посочва Ройтерс.

В законопроекта е включена и разпоредба, за която настояха мнозина републиканци, която изисква от министъра на отбраната на САЩ да отмени задължителното ваксиниране срещу КОВИД-19 на служителите на въоръжените сили.

Военният бюджет на САЩ бие рекорди

През 2020 г. военните разходи на всички страни по света счупиха още един рекорд, надхвърляйки 1,98 трилиона долара. Повече от една трет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Америка

Кристалина Георгиева разказа...
Дерайлира товарен влак с 50 цистерни,...
Американците свалиха китайския...
Блинкен разкритикува Китай заради...
Втори китайски шпионски балон...
Как се губят 50 милиарда долара...
За пръв път: Конфискуваните активи...
Бил Гейтс: Предпочитам да плащам...
Решено: САЩ пращат в Украйна далекобойни...
САЩ обявиха нова военна помощ...
Заради шпионския балон над САЩ:...
Китай даде обяснение за балона,...

Последни новини