Азия

Северна Корея пак изстреля ракета в посока Япония

1445

КНДР е изстреляла неидентифицирана ракета към Японско море, съобщи информационната агенция Ryonhap, като се позова на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

"Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея съобщи за изстрелването", предаде агенцията, цитирана от БГНЕС.

Предполага се, че изстреляна от КНДР балистична ракета е паднала в Японско море извън изключителната икономическа зона на Япония, съобщи агенция Kyodo, като се позова на правителствени източници.

Бреговата охрана на страната е предупредила риболовните кораби в района да бъдат внимателни и да не се приближават до останките, ако бъдат открити.

На пресконференция Хирокадзу Мацуно, генерален секретар на кабинета заяви, че в момента Япония продължава да анализира информацията за изстрелването. По думите му не са регистрирани нанесени щети по японски риболовни кораби.

Пентагонът заяви, че САЩ искат да обсъдят спорни въпроси със Северна Корея.

Това е четвъртото изстрелване на ракета от Пхенян за тази година. Предишните се проведоха на 5, 11 и 14 януари. В първите два случая Северна Корея заяви, че успешно е тествала хиперзвукови ракети. На 14 януари от железопътен ракетен комплекс са изстреляни две балистични ракети с малък обсег на действие.

Северна Корея е тествала нова хиперзвукова ракета

Последното оръжейно изпитание на Северна Корея е било с нова хиперзвукова ракета. Това съобщиха държавните медии, като заявиха, че втор...

Етикети:

Още от Азия

В Сидни арестуваха лидера на австралийските казаци
Талибаните разпуснаха ключови институции
UNICEF: Войната в Украйна заплашва живота на тежко недохранени деца по света...
Силно земетресение разлюля Индонезия
Коронавирусът по света: Какво се случва в Северна Корея?
Ердоган: Турция няма да одобри приемането на Швеция и Финландия в НАТО

Последни новини