НА ЖИВОВойната в Украйна

Тактиката ни да мрем като мухи е сбъркана: Критики от видни проруски сепаратисти

3252

С цената на много загуби бяха спечелени няколко локални тактически успеха от руската армия заради тактиката ѝ. Това мнение споделят както Игор Гиркин (Игор Стрелков), бивш вонен министър на т.нар. ДНР (Донецка народна република) и осъден на доживотен затвор на първа инстанция в Хага за свалянето на полет MH17, така и Александър Ходаковски, бивш вътрешен министър на ДНР, в момента е един от полевите командири на милициите на ДНР на фронта в Украйна. Ходаковски беше един от тези, съобщили за огромното руско крушение при село Павловка – един от подстъпите към Угледар (Въгледар, Вухледар).

Какво е общото в гледните точки – че всяко населено място, с повече солидни (високи) сгради, е предизвикателство за руската тактика в момента, която се заключава в думите "напред, на нож". Гиркин дава пример с Угледар, където, по думите му, украинците се крият в солидни, бетонни сгради, дори не си подават носа навън, но с дронове коригират огъня на артилерията си, която удря по идващите по открит терен руснаци.

Ходаковски е още по-картинен – той прави сравнение с Мариупол, където руснаците са имали голямо предимство във всякакви видове войски и като професионализъм на войниците и ситуацията сега: „Сградите в града са укрития, които нито минохвъргачка, нито снаряд могат да ударят отгоре, освен ако не стреляте от последния етаж: само директен огън върши работа, което не винаги е възможно, защото плътните сгради не позволяват - и тогава само авиацията върши работа. Хвърлят се аргументи, че превземането на това или онова селище почти ще отвори пряк път към Киев и се налата позиция: превземането на друг град ще отвори пътя към превземането на следващия. Пътят е труден и кървав. Украйна е готова да се съпротивлява, Русия може да няма достатъчно армия, за да стигне, преодолявайки град след град. Това не трябва да бъде нашата (руската) стратегия“.

ОЩЕ: Проруски сепаратисти скъсаха Путин от критики, провалял се в Донецк

Заради големите загуби на ЧВК Вагнер при Бахмут идват редовни руски части (ВИДЕО)

За да не се провали атаката срещу Бахмут, Русия вече включва редовни части на армията си в помощ на ЧВК Вагнер, защото изглежда частнат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Мецола раговаря с Кулеба за военните...
Лондон: "Вагнер" губи войници...
Загина втори доброволец от Нова...
Русия мобилизира по 20 000 души...
Украйна получи 1,5 млрд. евро...
Русия рекламира войната в училище...
Доклад: Лондонската полиция...
Кишида пристигна в Украйна за...
Стотици арестувани в Париж, не...
Си Дзинпин покани Мишустин в Китай,...
Гиркин към Путин: Млъкни най-после...
Заради войната: Русия остави...

Последни новини