X
 
 

Европа не се нуждае от втечнен газ от САЩ, смята немски депутат

2496 1
Европа не се нуждае от втечнен газ от САЩ, смята немски депутат
Снимка: iStock
Европа не се нуждае от американски втечнен газ, заяви депутатът в Бундестага от „Левица“ Александър Ной, официален представител фракцията по външна политика, в интервю за РИА Новости.

Депутатът също така отбеляза, че Европейският съюз и Германия трябва да наложат противодействащи санкции, в случай че Вашингтон изпълни обещания пакет от мерки срещу компании, участващи в проекта "Северен поток-2".

САЩ ще доставят втечнен газ на Полша и Украйна

САЩ, Полша и Украйна подписаха тристранен меморандум за разбирателство, насочен към осигуряване на енергийните доставки на Полша и Укра...

"Призоваваме за контра санкции срещу Съединените щати. Разбира се, трябва внимателно да обмислим как биха могли да изглеждат тези контра санкции, но ако например САЩ наложат санкции срещу германски или швейцарски компании, които участват в полагането на тръби в Балтийско море, тогава ЕС или Германия трябва да наложи подходящи контра санкции, които засягат американския внос или стоки, "каза той.

Газопроводът "Северен поток—2" на стойност 9,5 млрд. евро ще доставя по две тръби по дъното на Балтийско море газ от Русия директно в Германия.

Против този проект активно действа Украйна поради опасения от загуба на транзитните такси за руски газ. САЩ също са против, доколкото се стремят да увеличат доставките на свой втечнен газ в Европа. Полша, Литва и Латвия определят газопровода не като икономически, а като политически проект.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално