X
 
 

Колко ниско падна американската политика

2059 0
Колко ниско падна американската политика
Снимка: Getty Images/Guliver
Анализ за състоянието на американската политика написа Клаус-Дитер Франкенбергер от Frankfurter Allgemeine Zeitung и цитиран от Дойче веле. Ето какво гласи той:

Иде ти да си скубеш косите. Но всъщност стилът и тонът, които господстват във Вашингтон в момента, едва ли могат да се илюстрират по-добре. В самото начало на решителната фаза от процедурата по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп, най-високопоставеният съдия в САЩ Джон Робъртс се видя принуден да предупреди двете страни, че не бива да забравят къде се намират: в Сената на САЩ, който навремето носеше и титлата "благороден". Защото сцените, които се разиграха там, бяха грозни и отровни. Благородство ли? Печалната прогноза предвижда, че процедурата по импийчмънт ще бъде огледално отражение на нивото, до което в момента е паднала американската политика. Нейните главни проявни форми днес са враждебността и бруталните нападки, които унижават достойнството на отсрещната страна.

САЩ спират временните визи за бременни жени

Съединените щати заявиха, че вече няма да издават на бременни жени временни визи за посетители, които искат да влязат в страната за т. ...

Да, навремето политическите сблъсъци също не бяха толкова вежливи, взаимно уважителни и надпартийни, както твърдят някои носталгици. Днес обаче е настъпила радикална промяна.

Политическият противник се е превърнал във враг, който трябва да бъде унищожен, а политическият и културен разлом, разделящ Америка, вече се проявява на всички равнища. В същото време и процедурата за отстраняване на действащ президент - особено пък на този президент - естествено не води до успокояване на нацията. И всички призиви да се зачита Конституцията се сблъскват с могъщата стена на поголовното очерняне.

Човек направо се пита как ли американската политика ще се измъкне от модела на двете враждуващи племена, който трови атмосферата в страната вече от години.

А нали основателите на републиката, на които днес всички се позовават, натоварваха с най-голяма тежест не друго, а сътрудничеството и приобщаването към управлението на страната.

Хомосексуалист ще командва сухопътни войски на САЩ

За първи път начело на един от родовете войски на САЩ бе назначен човек, който открито заявява, че е гей. Сенатът на САЩ утвърди кандид...

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално