Проф. Чуков: COVID-19 има за цел да скрие срутването на финансовата система

20756
Проф. Чуков: COVID-19 има за цел да скрие срутването на финансовата система
Снимка: БГНЕС

COVID-19 има за цел да скрие срутването на финансовата система, изградена от транснационалния капитал, въоръжен с либералната идеология. Тази система и балоните в банковата система гръмнаха. Това заяви експертът по борба с тероризма и дипломат проф. Боян Чуков.

За предаването „Тази сутрин“ по bTV той подчерта, че повече не може да се печатат долари, за да се запълват дупките. По думите му всичко в бъдеще ще опира до реалното производство.

Коронавирусът и бъдещето на света

Проф. Чуков обясни, че темата за коронавируса може да бъде разгледана през две призми – катастрофа, бедствие, но и управляем преход на света, в който живеем.

„Трябва да се започне по-сериозен контрол на населението, защото то започва да не вярва на официалната пропаганда. Търси се предизвикване на глобален конфликт. В момента напрежението между САЩ и Китай и САЩ и Русия нараства експоненциално, но това не се отразява“, коментира експертът.

По думите му наложената карантина води до гражданско недоволство, дори и бунтове. Според него е важно управляващите да намерят баланса.

Проф. Чуков изтъкна, че на редица места по света в момента се наблюдава ескалация на обстановката. „В Южнокитайско море напрежението расте. Американците искат да сложат свои бази на Гренландия, за да могат да нанасят директни удари по Русия. Руснаците пък правят десанти от 10 хил. км в северните ширини, което е нещо абсолютно ново“, уточни експертът.

Турция изкуствено инициира мигрантски натиск срещу ЕС, смята Боян Чуков

Потокът от мигранти е изкуствено иницииран от Турция, като начин да се окаже натиск върху Европейския съюз. Това заяви пред bTV Боян Чу...

Спекулациите за здравето на Ким Чен-ун

Проф. Чуков обясни, че на 22 април севернокорейски медии писали, че Ким Чен-ун предложил на сирийския президент Башар Ал-Асад бартер – крилати ракети земя-земя срещу определена бройка изтребители МиГ-31. Също така севернокорейският лидер предложил двете страни да си сътрудничат в съвместна космическа програма, която да служи за военни цели.

„Френски сайт, близък до тайните служби, посочва Националния фонд за подкрепа на демокрацията – NED, който е инструмент на дълбоката държава, чиито спонсори са Сорос, Болтън, Буш, големите американски банки, „Бритиш Петролеум“, посочи експертът.

„Виждате как може с един източник на информация с добри разклонения в света в медиите да се получи тази инсинуация“, продължи Чуков. Той подчерта, че зад кадър остава растящия конфликт между Пхенян и Сеул. Според него американски разузнавателни самолети летят все по-близо до границата на Северна Корея, а корейски МиГ-ове ги пресрещат по-реактивно и се доближават до тях.

Също така САЩ са изтеглили бомбардировачите „Боинг“ Б-52 от военната база в Гуам, която се намира в обсега на ракетите на Пхенян, отбеляза още проф. Чуков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Светлина насред пълния мрак: Крах за Украйна без ПВО, но САЩ се задействаха

Анализ от Турция: Иранският удар не е театър, а репетиция за война

Анализатор: САЩ направи така, че с руски пари Украйна ще получи F-16

"Русия не може да спечели тази война": Велизар Шаламанов тълкува знаците след американската помощ за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари