Южна Корея не мисли, че Ким Чен Ун е мъртъв, реакция и от Северна Корея

25511
Южна Корея не мисли, че Ким Чен Ун е мъртъв, реакция и от Северна Корея
Снимка: Getty Images/Guliver

Лидерът на КНДР Ким Чен Ун е в безопасност и е здрав, заяви Мун Чън-ин, съветник по сигурността на президента на Южна Корея Мун Дже-ин, предаде БГНЕС.

След като южнокорейският Daily NK съобщи, че Ким Чен Ун е подложен на лечение след сърдечно-съдова операция, слухове за заплахата за здравето на лидера на КНДР започнаха да се разпространяват в редица медии и социални мрежи. Daily NK, както и редица други медии, като американският канал CNN и японският седмичник Sukang Gendai, цитират анонимни източници в своите съобщения. Също в медиите, позовавайки се на публикации в социалните мрежи, започнаха да се разпространяват слухове за предполагаемата смърт на лидера на КНДР.

Информации от Русия: Ким Чен Ун е починал

Севернокорейският диктатор Ким Чен Ун е починал. Това съобщава руският вестник "Свободная пресса", като се позовава на The New York Pos...

"Позицията на нашето правителство е твърда. Ким Чен Ун е жив и здрав. Той е в района на Уонсан от 13 април. Досега не са регистрирани подозрителни движения", заяви съветникът на южнокорейския лидер пред медиите.

Междувременно се появи медийна реакция и от Северна Корея. "Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун продължава да работи с документи, той изпрати благодарствено послание до строителите на туристическата зона на източния бряг на Уонсан Калма". Това съобщи най-големият севернокорейски вестник "Нодон Синмун".

В същото време вестникът не посочва датата, на която лидерът на Северна Корея е изпратил въпросното благодарствено писмо до строителите. "Нодон Синмун" също не е публикувал и нови снимки на Ким Чен Ун.

Лидерът на КНДР не се е появявал на публично място от 11 април, когато ръководи заседание на Политбюро на Централния комитет на Корейската партия на труда по въпросите на вътрешната политика. По-специално Ким Чен Ун не присъства на годишната сесия на Върховното национално събрание (ANS) на 12 април, а също и за първи път след идването му на власт не присъства на церемонията в Двореца на Кумсусан на 15 април по случай 108-ата годишнина от рождението на Ким Ир Сен. Отсъствието на Ким Чен Ун по време на основния национален празник породи слухове за евентуална тежка болест за лидера на КНДР, които в момента не се коментират от висши държавни служители и средствата за масова информация в КНДР.

Това ли е бъдещият лидер на Северна Корея?

Слуховете за влошеното здравословно състояние на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун стават все по-настойчиви. На 21 април стана яс...

Още: "В кома ли е Ким Чен Ун?"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Седем арестувани след антитерористична акция в Австралия

Разкриха масови гробове в Ивицата Газа: ООН призова за разследване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com