Ще успее ли Русия да унищожи Запада?

22809
Ще успее ли Русия да унищожи Запада?
Снимка: Getty Images/Guliver

Според бившия президент на САЩ Барак Обама Русия е неконкурентоспособна "регионална държава" и колкото и да се опитва да покаже силата си, остава под американски контрол. Но независимо от икономическата си слабост Русия по различни начини се опитва да си отмъсти на Запада, особено на Америка, тъй като американците изиграха решаваща роля за разпадането на СССР и краха на комунистическата система, пише британското издание Al Quds.

Мнозина днес сравняват първия и последен президент на СССР Михаил Горбачов с настоящия държавен глава на САЩ Доналд Тръмп.

Тръмп ще разсекрети всички документи за предполагаемите връзки с Русия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е разпоредил разсекретяването на всички документи, свързани с предполагаемите му връзки с Рус...

Именно Горбачов заби последния пирон в ковчега на съветската система със знаменитата си политическа програма Перестройка.  Той се ползваше с особено внимание от западните лидери - Маргарет Тачър го описваше, като съветския ръководител, с който може да се работи и да се сключват сделки. Благодарение на медиите, политиката и икономиката Западът успя да нанесе съкрушителен удар по СССР чрез Горбачов. Русия потъна в хаос и разруха, докато на власт не дойде Путин, който възстанови единството и силата на Русия, пише още журналистът Фейзал Ал Касим. 

Според него руснаците не са изневерили на своята антизападна идеология, независимо, че Русия премина към капитализма и финансово-икономическата система.

"Ако трябва да сравнявам как се отразяват събитията на Запад от руските медии и съветските - не виждам особена разлика. Русия все още гледа на Запада, като на враг и все още се опитва да му отмъсти. Не е изключено, че Владимир Путин е разработил адски план за отмъщение на Запада", смята Ал Касим.

Знаете ли, че Путин е главният съюзник и привърженик на ултрадесните партии в Европа? Знаете ли, че Русия полага огромни усилия за укрепването на позициите на ултрадесните, за да удари западните демокрации и да създаде социално-политически дисбаланс в Европа и да разрази конфликти? Ако погледнете, която и да е ултрадясна партия ще установите, че нейните лидери са приятели на Путин. Тези партии имат своята силна роля, особено във Великобритания. Британските политици неведнъж наричаха Русия най-голямата заплаха за британската национална безопасност. Освен това, според някои Русия е изиграла определена роля в излизането на Великобритания от Европейския съюз. Тя се е ангажирала с подкрепата на ултрадесните партии и активисти и манипулира резултатите от гласуванията, в което отдавна надобря. Не забравяйте, че самите американци посочиха с пръст Русия и я обвиниха в манипулирането на резултатите от президентските избори в САЩ, които доведоха Тръмп в Белия дом. Всъщност, разследването по въпроса все още продължава. 

Асад: Глобалният баланс в Сирия се нуждае от ролята на Русия

Президентът на Сирия Башар Асад обяви, че продължаващото присъствие на Русия във военни бази в страната му помага за възпиране на влиян...

Не трябва да се забравя и за подозрителните отношения между Тръмп и Путин. Руснаците дълго работиха, за да доведат на власт в САЩ американския Горбачов. Някои вярват, че руснаците използват президента Тръмп, за да променят завинаги облика на САЩ. 

Напълно вероятно е, че руснаците имат пръст в началото на разпада на ЕС и няма никакви съмнения в това, че скоро ЕС ще се разпадне. Ако Тръмп победи на следващите президентски избори, то Америка, която познаваме скоро ще изчезне, прогнозира журналистът. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Дроновете променят войната: Танковете "Ейбрамс" също трябва да се променят (ВИДЕО)

"Заплахата е реална": Американски анализ прогнозира руска атака срещу НАТО

За 3 минути долита до Киев: Какво се знае за най-загадъчната руска ракета "Циркон"

Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

Конституционният съд на Молдова даде шанс на Путин да се добере до властта в Кишинев

Путин е диктатор и тиранин, но има поука за Запада

Голямата военна поука за Запада от Авдеевка

The Economist: Орел, рак и щука - съюзът Русия, Китай и Иран не плаши САЩ

Politico: Путин няма да ходи никъде, какво следва?

ИДИЛ и касапницата в Москва: Очевидните сигнали, за които Путин си затваря очите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари