Две нови пространства за изкуство отварят врати в София

3206
Две нови пространства за изкуство отварят врати в София
Снимка: Артишок

В края на септември и началото на октомври дейността си ще започнат две пространства, вдъхновени и посветени на литературата и кино изкуството. И двете места включват тези тематични акценти както в имената си, така и в интериора и програмата, която предвиждат.

КНИГАТА

С над 30 000 лева Община Асеновград откупува собственост върху паметник на културата

За близо 30 200 лева Община Асеновград ще откупи собствеността на сграда, включена в списъка с недвижимите културни ценности. Съгласиет...

Club&Books

Адрес: ул. Георги С. Раковски 193

КНИГАТА е място за литературни преживявания. Пространството ще е запазена територия за срещи с български и чуждестранни писатели, средище за литературни четения, дебати и представяния на книги. Тоще комбинира разнородни възможности за дейности и прекарване на свободното време. Ще е едновременно място за питие и среща с приятели; място, на което човек може да остане сам с любимата си книга или пък случайно да попадне на концерт, камерно сценично събитие, откриване на изложба или разговор с известен писател.

Символичното начало на КНИГАТА ще бъде поставено на 27 септември от 20:00 ч., когато специални гости ще бъдат изключителните музиканти Стефан Вълдобрев и Иван Лечев. Те ще изпълнят техния акустичен сет. Входът ще е свободен.

КИНО КУЛТУРА

Започват дни на руското кино в България

От днес, 22 август до 30 август 2018 година ще се проведат Дни на руското кино. Нови руски киноленти ще се излъчват на две площадки &nd...

Адрес: ул. Сан Стефано 22

Близо две седмици по-късно врати ще отвори едно от(гарантирано) най-интересните нови пространства в София. Инспирирано изцяло от киното, дизайнът му е своеобразен декор, разположен сред три основни екрана. Впечатляващият интериор е изграден от различни кино референции и елементи, които го превръщат в едно от особено редките тематични места в града. Това внимание и любов към киното е закодирано още в име на мястото. КИНО КУЛТУРА е едно от емблематичните стари кина в София. В миналото то се е намирало между ул. „Солунска“ и ул. „Граф Игнатиев“. Имало е два салона и филмова програма от цял свят. Било е сред знаковите софийски киносалони, за които днес вече почти не съществува спомен.

Отдавайки почит на вече несъществуващото кино, стремежът за настоящето КИНО КУЛТУРА ще бъде да се превърне в уютно, смислено и пълно с вкус (буквално и преносно) убежище в центъра на града.

Неговите мобилни пространствени решения ще позволяват разнообразен диапазон от кино, сценични и музикални събития. То ще е място за изкуство, добро прекарване и срещи с приятели.

Откриването му ще бъде на 12 октомври от 20:00 ч., когато музиката на „Обичайните заподозрени“ (Стефан Вълдобрев, Стоян Янкулов-Стунджи, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов-Еко) ще постави началото на програмата на КИНО КУЛТУРА. Гостуването им щe започне, разбира се, с изпълнения на песни и инструментални композиции от любими български филми.

Румъния дава 1 милиард евро за култура

Румънското правителство ще инвестира 1 милиард евро в програма за развитието на културата, съобщиха местните медии.  В началото н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Продадоха Драсканицата на Микеланджело за убийствена сума

Новата изложба на Нина и Иво Петрови: Моменти и усещания, за които мечтаем (СНИМКИ)

Изложба „Живописта на Художествената академия в Щип“ в КИЦ на Северна Македония в София

Галерия "Леседра" отбелязва 33 години със специална изложба (СНИМКИ)

Дан Фоглър става част от фантастичния свят на Aniventure Comic Con 2024

Почина известна художничка, борила се за правата на жените и чернокожите

Откриват българския павилион на 60-ото издание на Венецианското биенале

Отиде си изкуствоведката от Националната галерия Бистра Рангелова

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com