7 начини да разпуснем стреса

3159
7 начини да разпуснем стреса
Снимка: Unsplash

Ето седем доказани начина да намалим стреса в живота си: 

1. Изключете щепсела

Живеем в електронна ера и винаги искаме да бъдем включени, страхувайки се, че може да пропуснем най-новите клюки. Това означава, че мозъкът ви никога не е изключен. Наистина трябва да дадем почивка на мозъка си. Следващия път, когато си направите почивка на работа, оставете телефона си зад себе си. Всъщност няма да пропуснете и ще се изненадате колко по-ефективни ще бъдете в офиса. Не вземайте никакви електронни джаджи със себе си в леглото. Работата винаги ще бъде там на следващия ден и вие се нуждаете от вашата почивка.

2. Тренирайте и бъдете благодарни

Искате това, което имате. Лесно е да се хванете в желанието за повече. Сега ни тласкат повече от всякога.  Дори да работите в помощна професия, често ви казват да виждате повече хора. Опитайте се да не носите работата си вкъщи със себе си. Напишете списък с 25 неща, за които сте благодарни днес. Започнете с покрив над главата и топло легло, в което да спите.

3. Прекарвайте време с позитивни хора

Поставете си за цел да имате повече позитивни хора в живота си. Никой не обича да го признава, но хората около вас могат да ви дърпат надолу. Изберете битките си. Не е нужно винаги да сте прави. Прекарвайте време в неща, които ви харесват. По-вероятно е по този начин да срещнете хора, с които имате общи неща.

Шест начина да се справим със стреса в ежедневието

Нека видим шест доказани начина, чрез които да намалим стреса в своето ежедневие:  1. Направете ревизия на задачите си Когато ви...

4. Не прекалявайте със ситуацията

Всички сме го направили. Това е, когато вземете напълно добра ситуация и я направите лоша ситуация. Следващият път, когато някой ви направи комплимент, кажете „благодаря“. Не поставяйте под въпрос защо са казали това, което са казали и дали наистина сте го заслужавали.

5. Научете се да разпускате

Живеем в работохолична култура. Колкото повече работите, толкова повече признание получавате. Това може да е добре в началото. Но ако продължи твърде дълго, може да доведе до прегаряне. Уверете се, че сте планирали почивка в календара си. Излезте на разходка, отидете на концерт. Не сме тук само, за да работим и да плащаме данъци. 

6. Говорете по-малко и дишайте повече

Как дишането помага при стрес и безпокойство?

Действителният акт на дишане е предимно неосъзнат. През по-голямата част от живота ви тялото и мозъкът ви ще ви държат да дишате, без в...

Следващият път, когато се почувствате тревожни или ядосани, спрете и поемете дълбоко въздух. Това ще ви помогне да изместите фокуса си и да намалите сърдечната честота. Отделете пет минути сутрин, за да затворите зоната си и да направите дълбоко дишане. Това ще помогне за облекчаване на стреса в живота ви. Винаги можете да увеличите времето на стъпки от пет минути. Може да звучи много, но в голямата схема на нещата това не е много време.

7. Поемете отговорност за реакцията си

Бъдете наясно какво ви кара да се чувствате стресирани или кой ви кара да се чувствате стресирани. Добре е да стоите далеч от стресови ситуации или хора, ако е възможно. Лесно е да се почувствате ядосани, когато нещата не се развият по ваш начин или хората не правят това, което искате. Не забравяйте, че това е вашето възприятие и не ви дава правото да атакувате обратно. Научете се да поемате отговорност за поведението си. Докато се променяте, хората около вас ще се променят.

Стресът не трябва да разрушава живота или здравето ви. Какъв ненужен стрес имате в живота си? Не забравяйте, че малките стъпки наистина водят до големи стъпки. Започнете днес, като отпуснете един ненужен стрес в живота си. След това го заменете с един положителен навик, като например да правите йога.

Източник: yourtango.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com