50 деца от Асеновград с грамоти за постигнати отличия

1576
50 деца от Асеновград с грамоти за постигнати отличия

50 ученици, възпитаници на асеновградски училища, бяха удостоени с отличия за постигнати високи резултати по време на провеждане на класни и извънкласни дейности. Малки и големи школници бяха наградени от кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов с грамота за лични постижения, издагнали имиджа на града през учебната 2015 г./2016 г. Учениците бяха поощрени за успехите си в различни спортни и културни мероприятия. Награждаването на децата и младежите бе част от програмата в Асеновград по повод честване Деня на българската писменост и култура. Празникът започна с шествие, под звуците на „Върви, народе, възродени“. Ученици, директори и преподаватели от всички учебни заведения в града се събраха на централния площад „Академик Николай Хайтов“.

Празничната програма стартира с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от асеновградски свещеници. Издигнат бе флагът на България, а асеновградчани притихнаха стоически, за да отдадат почит на химна на страната. „Денят на българската просвета е датата в календара на българите, на която всички ние се спираме за миг и осъзнаваме величието на националния дух и просвета.”, каза в словото си днес кметът на община Асеновград доктор Емил Караиванов.

Асеновградски учители и общественици с приз "Учител на годината"

Отличени с приза „Учител на годината 2016 г.“ в Асеновград днес бяха 10-ма заслужили асеновградски преподаватели и обществе...

По повод 24-ти май в тържествения спектакъл се включиха детски самодейни състави, които показаха своите танцови и музикални умения. Днешният празничен ден в Асеновград ще продължи в късния следобед, когато на площада от 18:30 ч. ще се проведе тържественото изпращане на абитуриентите от випуск 2015 г./2016 г.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com