Прибраха ромите, ранили полицай в Асеновград

3551
Прибраха ромите, ранили полицай в Асеновград

Привлечени като обвиняеми от Районна прокуратура-Асеновград, по случая с ранения полицай в града, са двама асеновградчани. 39-годишният Вадет Шекерджи и Михаил Джамбазов - на 26 г. са обвинени в причиняване на лека телесна повреда на полицейски служители, предаде кореспондентът на Actualno.com.

На 18.03.16 г., около 22 ч. на улица „Миньор” в Асеновград, двама полицаи от РУ на МВР в града спрели за проверка четири каруци, в които пътували около 20 роми, припомниха от Апелативна прокуратура-Пловдив. Част от пътуващите били употребили алкохол. При извършване на проверката двама от ромите - Вадет Шекерджи и Михаил Джамбазов - проявили агресия към служителите на реда.

Полицай пострада при циганска свада в Асеновградско

Инцидент с пострадал полицай е станал снощи на пътя между Асеновград и Поповица, когато избухнала свада между 30 роми, настанени в чети...

До момента е установено, че първият се насочил с вила към единия от полицаите и му нанесъл удар в областта на ръката. Джамбазов ударил с лопата в главата другия полицай. За да преустановят конфликта, служителите на МВР възпроизвели предупредителен изстрел във въздуха. След това, двамата извършители и спътниците им в каруците избягали и се укрили. На мястото на инцидента пристигнал екип на Спешна помощ.

Пострадалите полицаи били откарани за преглед в болницата. Няколко часа по-късно ромите, извършили деянието, били открити и задържани за 24 часа. При опит да бъде задържан Михаил Джамбазов, брат му - Владимир Джамбазов - оказал съпротива на полицейските служители, като се барикадирал в дома си в Асеновград, в който двамата живеели. Срещу полицаите той започнал да хвърля различни предмети, включително и нож. На 19.03.16 г. асеновградската Районна прокуратура е задържала за срок от 72 часа Вадет Шекерджи и Михаил Джамбазов.

С постановление на наблюдаващия прокурор за същия период е бил задържан и Владимир Джамбазов. Последният е привлечен като обвиняем по отделно бързо производство за това, че е попречил на орган на властта да изпълни задълженията си. Следащата стъпка е Районна прокуратура-Асеновград да внесе искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”, спрямо тримата обвиняеми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com