Санирането в Асеновград се проточва

3302
Санирането в Асеновград се проточва

До края на септември вероятно ще започнат дейностите по саниране на блока, който е в началото на улица „Шести януари“ в Асеновград. Това заяви кметът на общината доктор Емил Караиванов, предаде кореспондентът на Actualno.com от града.

Припомняме, че по думите му, санирането в Асеновград трябваше да стартира до края на август, ако няма обжалване, от страна на други участници в конкурса. Преди около 30 дни общинското ръководство обясни, че тече процедура за възлагане на строително ремонтни дейности и след нейното приключване на спечелилата фирма ще бъде възложено изпълнение. Сега, месец по-късно, обществената процедура по отношение на инженеринг на първите два блока в Асеновград е в ход, но санирането не е започнало.

Санират безплатно 8 жилищни блока в Плевен

Днес бяха подписани първите договори с изпълнителите на обществена поръчка „Изготвяне на технически обследвания, технически пас...

Обектите са в отделни лотове, обясни Караиванов. За единия блок фирмата кандидат-изпълнител е една. Това говори, че няма как да има обжалване и ако тя отговаря на всички условия, ще бъде сключен договор, посочи още кметът на Асеновград. За другата процедура би следвало да се изчака 14-дневният срок. Чак тогава, ако също няма обжалване, ще може да започне работата по санирането.

Останалите блокове, които имат сдружение на собствениците, са общо 30. С 25 от тях са сключени споразумения с Българската банка за развитие т. е. има финансиране за договаряне с фирмите, които бяха избрани за извършване на енергиен одит и конструктивни становища. Тези процедури също се очаква да приключат до края на този месец. „Тогава ще можем да обявим голяма обществена поръчка, по отношение на останалите блокове за инжинеринг и строителство“, заключи градоначалникът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com