Напрежението в Гърмен ескалира, ромите заплашват кметицата със саморазправа

4106
Напрежението в Гърмен ескалира, ромите заплашват кметицата със саморазправа
Снимка: БГНЕС

Ескалира напрежението в Гърмен, където днес започна събарянето на втората порция от незаконните постройки.

Започна словесен спор между роми и служители на реда по време на предприетото събаряне на четвъртата незаконна постройка в квартала, съобщи "Фокус". Те не позволяват фадромата да достигне постройката и са застанали пред нея, а някои от тях започнаха да хвърлят бутилки по къщите.

Още 2 незаконни постройки са съборени в Гърмен

Започна събарянето на втората порция от незаконните постройки в  Гърмен. В присъствието на полиция и жандармерия в 11 часа паднах...

Голяма част от населението на квартала се насочи към кмета на община Гърмен Минка Капитанова, която се опита да напусне квартала. Капитанова бързо отиде към мястото, където са съсредоточени екипи на жандармерия и полиция, които не позволяват преминаването през кордона.

Обитателите на квартала обиждаха кмета на община Гърмен и я упрекват за ситуацията, като някои от тях дори отправиха и закани за саморазправа.

Също така излезе информация, че мъж припадна и си глътна езика по време на събарянето на третата незаконна къща, пише БГНЕС. 32-годишният мъж е откаран в болница от намиращата се на място дежурна линейка. Близо 5 минути полицаи, близки и лекар се мъчиха да извадят езика на мъжа, който по неофициална информация живее в третата съборена сграда.

Днес по план трябва да бъдат съборени общо пет постройки. На 29 юни в Гърмен бяха съборени 4 постройки, като общо досега съборените къщи са 8. До 30-ти септември трябва да бъдат съборени стотици незаконни постройки в Гърмен.

Ромите в Гърмен щели да спрат децата си да ходят на училище

Не са ни осигурили място, където да живеем. Искаме тук да си живеем – това заявиха в един глас пред Нова телевизия ромите, чиито ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com