В Асеновград отново горя автобус на градския транспорт

7327
В Асеновград отново горя автобус на градския транспорт

Запали се автобус от градския транспорт в Асеновград. Това е вторият подобен случай в града в рамките на по-малко от пет месеца, съобщи кореспондентът на Actualno.com от населеното място.

Припомняме, че в края на август 2015 г. автобус на същата транспортна фирма се запали край асеновградския квартал „Горни Воден“ и изгоря до основи.

Офиси ще заместят кабинети в бившата Инфекциозна болница в Асеновград

Сградата на Инфекциозна болница в Асеновград ще бъде ремонтирана със средства по проект „Красива България“. В момента постр...

За днешния случай информираха асеновградчани. По думи на Васил Пиронков - собственик на фирмата превозвач – шофьорът и кондукторът са тръгнали с въпросния автобус на първия си за деня курс. Излезли са рано сутринта от базата. Достигайки почти до крайната спирка по линия №2 шофьорът забелязал, че от задната част на возилото, където се намира двигателят, излиза черен дим. В автобуса не е имало пътуващи по това време. Незабавно спрял и изтичал да провери какво се случва. Забелязал лек пламък. Решил да отиде до близката бензиностанция, пред която отбил возилото. Там помолил служителите да му услужат с кофпомпа.

„Те отказали, тъй като се притеснявали да не им се скарат шефовете“, коментира възмутен пред Actualno.com Пиронков.

Едва тогава шофьорът сигнализирал на телефон 112. На място веднага са изпратени екипи на РСПБЗН и на РУ на МВР в Асеновград. Сигналът за горящ автобус „Мерцедес“ е подаден около 06:45 ч. тази сутрин, потвърди началникът на асеновградската пожарна инженер Величко Бришимов. Той уточни, че вероятно и след първоначалния оглед станало ясно, че огънят е тръгнал от печката, подгряваща горивото на автобуса. От пожарната заявиха още, че е възможно причина за пламването на пожара да е теч на дизелово гориво. Уточниха също, че в автобуса не е имало пожарогасители.

Васил Пиронков подчерта, че рейсът е преминал технически преглед преди около месец. Закупен е от Пловдив миналата година, след като транспортни фирми в обласния град подмениха част от автопарка си. Вследствие на случилото се днес в Асеновград няма жертви и пострадали хора. Нанесени са материални щети – изгорели са заден стоп и капак. Пиронков бе категоричен, че двигателят не е засегнат. Дали пожарите в двата автобуса от днес и от август миналата година са случайни и имат ли връзка един с друг, собственикът на фирмата превозвач не пожела да коментира.

Изгоря жилищна постройка в ромската махала на Асеновград

Едноетажна жилищна постройка в ромската махала на Асеновград бе изпепелена при пожар днес. При инцидента, възникнал в днешния предиобед...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com