Вкъщи с Детектив Уилям Мърдок и неговите криминални случаи по Epic Drama

41479
Вкъщи с Детектив Уилям Мърдок и неговите криминални случаи по Epic Drama
Снимка: Viasat World

Тази сряда #вкъщи гостува един от най-дълголетните и обичани детективи в телевизионната история. Актьорът Яник Бисон, много по-известен като Детектив Мърдок е едно от най-разпознаваемите лица на ТВ канал Epic Drama, където ще бъде в ефир над 12 часа този петък, 1 май, с маратонното излъчване на сезон 7 на суперуспешния канадки сериал в епоха, а на 4 май, понеделник, в 21:15 предстои премиерата на 8 сезон на „Криминалните случаи на Мърдок“.

Яник Бисон е канадски актьор, роден в Монреал, през 1969 година и всъщност съвсем скоро ще има рожден ден – на 16 май. Започва да се занимава с актьорство още от тийнейджър. От 13 години той е в образа на детектив Уилям Мърдок в една от най-хитовите кандаски ТВ продукции – “Murdoch Mysteries”. Действието на сериала се развива в края на 19-ти век в Торонто и във всеки епизод, Мърдок и екипът му имат случай за разплитане.

Дясната му ръка е д-р Джулия Огдън, с която публиката жадно очаква най-после да се съберат като двойка (подсказка за романтичните натури – в идния 8-ми сезон може би се задава венчавка). Любовта на двамата главни герои обаче не е толкова лесна и те непрекъснато имат изпитания да стигнат един до друг да.

Миналата година Epic Drama изпрати Стаси Айви и нейния видео блог Cinema Confidential на снимачната площадка на сериала в Торонто, Канада, от където тя се завърна с няколко страхотни интервюта. Вижте разговора й с Яник тук, а ето няколко от най-интересните въпроси от него:

Уилям Мърдок трябва да е много специален за теб, доста години сте заедно вече!

Моята връзка с Уилям Мърдок е наистина специална, много близки сме от 12 години вече.

Това е много време за един сериал и един герой!

По-дълго е от повечето бракове.

Как се чувстваш в неговата кожа и как се превърна в него първоначално?

Беше забавно, защото в началото не мислех, че сериалът ще оцелее дълго време. Никой от нас не смяташе, че ще имаме успех, нямаше други костюмни драми по онова време, със сигурност не и от нашата епоха. Затова бях малко предпазлив. Това, което знаех беше, че качеството на сценария и идеята бяха непоклатими и със сигурност исках да опитам. Също смятах и, че сериалът никога не може да изглежда старомоден, тъй като вече е на 100 години и можем да го правим завинаги. И май точно натам сме тръгнали!

А какво е усещането да работиш с Хелейн толкова време, това е много време с един и същи партньор?

Повечето от нас работим заедно от много време и като всяко семейство имаме добри и лоши дни. Предимно добри, всички работят усилено по този проект. Не мога да си мечтая за по-добър партньор от Хелейн, тя влага толкова много усилия и се справя невероятно. Мисля, че сме ударили джакпота с този актьорски състав, имаме перфектен баланс. Страхотно е.

Ти защо стана актьор?

Аз станах актьор, защото исках да работя и пробвам всичко и единственият начин е да играеш всичко!

При други обстоятелства кога в живота си можеш да си детектив и то в това време?

Да, нямаше начин да бъда пожарникар, Батман, детектив, супер герой, Джеймс Бонд и какво ли още не! Тази професия беше най-близко до всичко.

Знам, че сериалът има много фенове и съм сигурна, че често те разпознават. Коя е най-странната среща с фен, която си имал?

Имам много смешна случка от преди няколко дни. Поканиха ме в къщата на бизнес партньор и се оказа, че е много близо до моята къща, дели ни само езерото, почти можем да се видим. Имаше и още няколко човека – такива, които живеят наоколо, както и други бизнес партньори. Много симпатични хора, прекрасна вечеря, слънцето залязваше, храната беше подредена на масата навън.

Имаше една двойка, която не беше от собствениците на къщи до езерото и Роджър ги убеждаваше колко е хубаво там. Една жена – висока, изтънчена каза: “това наистина е страхотно езеро, на много хора им харесва да идват тук. Имаме даже знаменитости, актьорът от “Криминалните случаи на Мърдок” си купи къща тук!” И Роджър каза: “Това е той”.

И всички глави се завъртяха към мен. Тя много се засрами, беше много смешно! И аз й казах “познай дали няма да разкажа тази случка на всички!”

Тук можете да видите видео разходка из снимачната площадка на сериала на нашия пратеник Стаси Айви с екранната партньорка на Яник, Д-р Джулия Огдън, в ролята - очарователната австралйка и наш girl crush Хелейн Джой:

“Криминалните случаи на Мърдок” се излъчвa у нас по ТВ канал Epic Drama, част от семейството на Viasat History&TV1000, като дебютът на сезон 8 в български ефир е на 4 май от 21:15 часа.

Epic Drama е ТВ канал за исторически драматични сериали от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH TV 2L и на 76 за IPTV в пакет TV 2L+, в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, в NetWorx – на позиция 230, в София – в NET1 на 137 канал.

За пълната програма на ТВ канал Epic Drama следете www.epicdrama.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

EPIC DRAMA ТВ клуб на книгата

Историкът Бетани Хюз показва България на света на 24 май

Рим срещу Египет и Древни мегаполиси по VIASAT HISTORY

Дълбините на Австралия, Шотландия: новата дива природа и Скритият вулкан по VIASAT NATURE

Проф. Бетани Хюз се завръща по Viasat History със Съкровищата на БЪЛГАРИЯ и още

Домина, Мърдок, Мис Скарлет и херцогът – най-нови сезони по EPIC DRAMA

Австралийски търсачи на сапфири и Реставраторите от Долината на ръждата отново по VIASAT EXPLORE

Дивите ирландски острови и мечки в Трансилвания по VIASAT NATURE

Тайните на древните мъртъвци и Военни истории по VIASAT HISTORY

Epic Drama представя МЕГРЕ в две завладяващи криминални истории в Париж от 50-те години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com