Организирайте си кино вечер с приятелки вкъщи

11674
Организирайте си кино вечер с приятелки вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

Вие сте от хората, които обичат домашния уют и предпочитат да прекарват повече време у дома? Запалени киномани сте? Обичате приятелките си и винаги се радвате, когато сте заедно? Ако поне едно от трите неща се отнася за вас, организирайте си кино вечер вкъщи. А ние ще ви помогнем с тези практични съвети:

Направете си пижамено парти

Забравете за официалните рокли, стегнатите дънки и прилепналите блузи. За да се чувствате комфортно и максимално да се насладите на филмовото преживяване вкъщи, заложете на удобни дрехи - блузи, спортни панталони и клинове от меки материи. Дрескодът може дори да е пижама! Дайте на приятелките си одеяла и възглавници – колкото повече, толкова по-добре. Запалете ароматни свещи за допълнителен уют.

От 4 февруари 2021 в магазините на Lidl ще откриете удобни и качествени спортни дрехи и пижами. Научете повече ТУК!

 

Заредете масата с лакомства

Какво е кино вечер вкъщи, без да поднесете нещо вкусно за хапване? Заложете на пуканки за микровълнова, вземете също чипсове и крекери, които може да поднесете с различни видове дипове. Мини пиците са вкусни, а и ви спестяват време.

И ако има нещо, без което повечето жени не могат, то това е сладко, така че не забравяйте десерта. Днес ще ви предложим една лесна рецепта - постни бисквити с фъстъчено масло, банан и парченца шоколад.

Необходими продукти за 12 броя:

200 гр брашно

180 гр кафява захар

1 с.л. сода бикарбонат

1/4 ч.л. сол

1 добре узрял банан

180 гр фъстъчено масло

1 с.л. ванилия

2 - 3 с.л. вода

150 гр натурален кувертюр 52%

Начин на приготвяне:

Смесете сухите съставки в купа.

В отделна купа намачкайте банана с помощта на вилица, след което добавете фъстъченото масло, ванилията и водата. Разбъркайте добре.

Добавете бананово-фъстъчената смес към сухите съставки и бъркайте докато всичко се смеси добре.

Нарежете шоколада на малки кубчета и го добавете към сместа. Разбъркайте със сладкарска шпатула и разпределете полученото тесто на около 12 равномерни топчета.

Поставете топчетата в тава, постлана с хартия за печене, и ги притиснете леко с мокра ръка, така че да се оформят като бисквити.

Печете 10 – 15 минути в предварително загрята на 200°C фурна. Наблюдавайте бисквитките - когато ръбовете им започнат да потъмняват, значи са готови

За още кулинарно вдъхновение и интересни рецепти посетете gotvi.lidl.bg.

 

Коктейлно парти вкъщи

Няма нужда да излизате от дома си, за да се насладите на хубави коктейли с приятелките си. Влезте в ролята на барман и се развихрете с шейкъра. И тъй като повечето жени обичат вино, ви предлагаме да си направите Розе Маргарита. Имате нужда от 2 с.л. пресен сок от лайм, 1 ч.л. захарен сироп, 2 с.л. текила и 100 мл розе. Изсипете всички продукти заедно с лед в шейкър и ги разбийте за около 20-30 секунди. Украсете ръба на чашата с хималайска сол, след което налейте коктейла.

Ако обичате пенливо вино, коктейл Мимоза е идеален за вас. Приготвя се изключително лесно и имате нужда само от два продукта. Налейте 2/3 пенливо вино и 1/3 портокалов сок (най-добре прясно изцеден) в чаша за шампанско. Декорирайте с резенче портокал.

 

Изберете филм, който ще се хареса на всички

Това понякога може да е трудна задача, но със сигурност искате всичките ви приятелки да са доволни. Предлагаме ви 5 класики, които са вдъхновяващи и разкриват силата на жената.

1. "Дяволът носи Прада"

Светът на модата е безспорно красив. Но и много, много жесток. Образите на Мерил Стрийп и Ан Хатауей показват каква е цената на амбициите и оставят да решим струва ли си да жертваш всичко за тях или в живота има по-важни неща от кариерата?

2. "Живот в розово"

Вдъхновяващата история на Едит Пиаф и трънливия път към успеха. Всяка жена трябва да се докосне до историята ѝ, за да разбере, че хубавите неща в живота идват трудно... но накрая всичко си струва.

3. "Яж, моли се и обичай"

За едни е скучен, за други е шедьовър. Истината е, че филмът трябва да се гледа тогава, когато имате нужда от него. Когато сте загубени и не знаете накъде да поемете.

4. "Фрида"

Поразителен филм за непокорството, присъщо на човешката природа, неудържимото желание и излишната енергия. „Фрида“ разкрива историята не само на брилянтен художник, но и на жена, за която любовта и семейството са на първо място.

5. "Усмивката на Мона Лиза"

Филмът ще ви покаже стойността на достойнството, куража и смисъла на целите в живота. Защото най-важно от всичко е да се научите да цените себе си.

 

Имате нужда и от още една "съставка" за прекрасна кино вечер по женски - весело настроение. И не забравяйте, че добрите приятелки са тези, с които създавате безценни спомени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com