Македонската армия започна да поставя нова телена ограда срещу бежанците

4426
Македонската армия започна да поставя нова телена ограда срещу бежанците
Снимка: БГНЕС

Армията на Македония строи нова телена ограда по дължината на пътя от импровизирания граничен пункт на Кота 59 на македонско-гръцката граница до входа на частния къмпинг „Вино – Юг”.

Според изданието "Утрински вестник" допълнителната ограда се поставя, за да не може бежанците да влязат в Македония, без да преминат през къмпинга.

Близък съюзник на Меркел я разкритикува заради бежанците

Хорст Зеехофер, председателят на ХСС – баварската посестрима на партията на Ангела Меркел ХДС - обвини германския канцлер, че е з...

Изданието припомня, че в палатки, разпънати на къмпинга „Вино-Юг” вече втори ден живеят 125 мигранти от Ирак, които в петък са върнати от Сърбия в Македония, въпреки че са влезли през българо-сръбскта граница.

Иракчаните се оплаквали от липсата на условия за живот и са поискали от македонските власти да бъдат върнати в Гърция, за да могат да си осигурят необходимите документи и отново да тръгнат за западноевропейските страни.

Бежанците от Ирак са заявили, че са преминали нелегално гръцко-българската граница и през България пеш са стигнали до Сърбия. Открити са били от сръбската полиция на път за Хърватия.

Според вестника по-строгите мерки за контрол и транзит по балканския път на бежанците предизвикват страх в Гърция, тъй като на нейна територия могат да останат около 70 000 бежанци. Изданието пише, че събота вечерта в Македония са влезли 305 бежанци, като също толкова са заминали с влак за гранични пункт на македоно-сръбската граница Табановци.

Албания: Няма да вдигаме стени срещу бежанците

Албания няма да вдига стени по границите си, ако бежанците и мигрантите започнат да използват балканската страна като транзитна точка п...

В къмпинга „Вино-Юг” към момента има около 700 бежанци, докато на Табановци има 609 мигранти, от които 597 са афганистанци, 6 мароканци, 4 сирийци и двама иракчани, пише още "Фокус".

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com