Шествие в памет на убитата Вероника се проведе във Велико Търново

3503
Шествие в памет на убитата Вероника се проведе във Велико Търново

Шествие във Велико Търново тази вечер, точно година след убийството на студентката Вероника. Нейни близки извървяват пътя, по който тя е минала за последно.

На ж.п. линията в града точно преди една година е минала 23-годишната студентка. Стигнала е до пътеката, на която за зла участ я догонва рецидивистът Илиян Здравков.

Първо я убива, а след това си тръгва с дамската й чанта и хладнокръвно се качва на влака за Горна Оряховица. Една почернена, тежка и скръбна година за семейството на убитото момиче, пише bTV.

Правят оценка на опасните места във Велико Търново след убийството на Вероника

Комисия ще прави оценка на опасните места във Велико Търново след убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова край жп гарат...

Жестоко убийство, рецидивист, самопризнания, вратичка в закона и 30 години затвор. Така премина годината за семейството на Вероника. „Ние не живеем оттагава, ние само съществуваме. Това е ден за ден, не може да се нарече живот”, разказва Надя Трайкова, майка на Вероника.

„Живея със спомените и мислите си за нея и в целите си да мога да направя нещо в нейна памет - било той да бъде осъден и да изгние в затвора, както тя в момента гние в земята. Това са ми мойте цели. Целите, които ги имах преди това, те умряха с нея”, каза почерненият Трайчо Трайков, баща на убитата.

Петиция настоява за промени в наказателния кодекс и връщане на смъртното наказание. Зад тези искания застават и приятелите на Вероника.

Убиецът на Вероника е рецидивист със 7 присъди. Заради направените самопризнания получи 30 години затвор, като в момента обжалва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com