Близък съюзник на Меркел я разкритикува заради бежанците

3905
Близък съюзник на Меркел я разкритикува заради бежанците
Снимка: Getty Images/Guliver

Хорст Зеехофер, председателят на ХСС – баварската посестрима на партията на Ангела Меркел ХДС - обвини германския канцлер, че е загубила чувство за реалността в бежанската криза и настоя за ограничаване на притока на мигранти, предаде БГНЕС.

За момент човек може да избяга от реалността, тъй като тя не отговаря на въведената политическа концепция. При това положение населението ни ще избяга, подчертава Зеехофер в интервю за „Шпигел“. Не можем да искаме от другите страни да решават нашите проблеми. Шведите действат, датчаните действат, белгийците действат, само у нас е напълно различно, казва той. След като виждаме, че европейските решения не функционират, трябва да предприемем национални мерки: контрол по нашите граници и отблъскване на бежанците, изтъква баварският политик.

5 държави въвеждат таван на приема на бежанците

Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония въвеждат таван за ежедневния прием на мигранти на своя територия до 580 души. „Б...

От началото на тази година в Бавария са пристигнали 110 000 бежанци. Богатата южна германска провинция е входната врата на страната за мигрантите, извървели т.нар. балканския път и прекосили Австрия. Бавария настоява да бъде определен таван от 200 000, над който Германия да откаже да приема бежанци на своя територия през тази година.

Макар Меркел да се зарече да намали рязко броя на кандидатите за убежище, тя категорично отказва да посочи цифрова граница. В резултат подкрепата за консервативния лагер се срива. След две седмици предстоят избори в три провинции, сред тях и богатата Баден-Вюртемберг, която е приела най-големия брой кандидати за убежище.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа