Клинсман избра България за съперник в контрола

6286
Клинсман избра България за съперник в контрола
Снимка: БГНЕС

Футболната федерация на САЩ предложи да гостува в София за контрола през ноември. Янките ще са в Европа за серия мачове и пожелаха да се изправят срещу тима на селекционера Любослав Пенев, информира вестник "Труд".

В петък България срещна съседа на Щатите - Канада, в проверка. 16 мениджъри бяха заявили места на трибуните за дуела. Основен обект на техния интерес бяха Николай Бодуров и Илия Миланов.

Светослав Дяков: Хубаво е, че играем с отбори извън Европа

„Все още не знаем абсолютно нищо за Канада!”, заяви пред Гонг халфът на националния ни отбор по футбол Светослав Дяков пред...

На 16 ноември националите срещат Малта в европейска квалификация в София и се очаква контролата с Щатите да е 4 дни по-късно или по-рано. Мачът би бил доста престижен, тъй като тимът на селекционера Юрген Клинсман отдавна не е аутсайдер на големи първенства. САЩ не пропуска мондиал от 1990 г.

Същевременно ръководството на БФС отказа контрола със Саудитска Арабия през септември в Турция. Там и срещу този съперник проверка играхме по времето на селекционера Лотар Матеус, а организацията на мача бе изпълнена със скандали, което бе причина за отказа сега.

България имаше покани от финалистите на световното Чили и Австралия за мачове в следващите десетина дни, но аргумент за отказа е, че нашите играчи отдавна са в почивка и да бъдат задържани след 26 май би било излишно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com