Младежите загубиха от Словения

19189
Младежите загубиха от Словения
Снимка: БГНЕС

Младежкият национален отбор по футбол загуби с 1:2 като гост на Словения в квалификация за Европейското първенство през 2015 година. Тимът ни изпусна точката в последните секунди и не успя да се възползва от победата на Дания като гост Русия с 2:0 в другия мач от групата, предаде БГНЕС.

Футболистите на Михаил Мадански, които взеха първи точки на руския тим в тези квалификации след 3:3 със "сборная" в Стара Загора миналия петък, остават трети в групата с актив от 8 точки, но имат мач повече от двата си основни съперника, тоест са изиграли 6 двубоя от началото на квалификациите. Дания е вече лидер след днешния успех с 11 точки от пет мача, Русия е втора с 10 точки също от пет срещи. Напред се класират само първите отбори от десетте групи плюс четирите най-добри втори отбора, като тези общо 14 отбора играят един срещу друг.

Халфът на "Целье" Блаж Върховец откри резултата днес в 24-ата минута на мача в Нова Горица след щастлив рикошет, но влезлият като резерва Единсон Йорданов, който носи екипа на втория тим на "Борусия Дортмунд", изравни с шут от границата на наказателното поле за 1:1 в 53-ата минута. В последните секунди на продължението, нападателят на "Олимпия Любляна" Андраж Шпорар донесе успеха за домакините.

В другия мач от групата, "червеният динамит" би изненадващо като гост отбора на Русия, който до този момент не познаваше вкуса на поражението. Головете за датския тим вкараха Йонсон и Брок-Мадсен през втората част.

Младежите ще приемат в следващите си мачове Стара Загора тимовете на Дания (15 ноември) и Словения (19 ноември).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ