Сираков хаплив по адрес на Мъри: Беше добре платен в Левски, след 11 мача без победа не го махнах

30278
Сираков хаплив по адрес на Мъри: Беше добре платен в Левски, след 11 мача без победа не го махнах
Снимка: levski.bg

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков направи хапливи коментари по адрес на бившия наставник Станимир Стоилов. Изказването на Сираков идва няколко дни след интервю на Мъри, в което самият треньор също отправи хапливи коментари към Левски и Сираков.

Сираков гостува в ефира на "Дарик радио", като започна с уточнението, че той сам е потърсил медията за интервю, за да отговори на всички "неудобни" въпроси. Сираков подчерта още, че от година не слуша "Дарик радио", защото не останал доволен от призиви да бъде върнат Ивайло Ивков. И добави, че ако не му бъдат зададени всички неудобни въпроси, той сам ще си ги зададе в края на разговора.

Станимир Стоилов имал добре платена работа в Левски

На няколко пъти в интервюто Сираков направи хапливи коментари по адрес на Мъри. И започна с това, чъ Мъри е взимал висока заплата на фона на тежката финансова ситуация в клуба. "Разбира се, че Станимир Стоилов има заслуга за трансферите на Левски. Той беше на работа в Левски и за нашите условия - добре платена работа", заяви Наско Сираков в ефира на "Дарик радио".

ОЩЕ: Мъри взимал 60 бона заплата в Левски, имал и безлимитна карта за гориво?

Станимир Стоилов и Наско Сираков

Сираков имал пълно доверие на Мъри

По-късно в разговора Сираков подчерта, че никога не му е минавала мисълта да уволни Мъри, въпреки слабите резултати на отбора. "Със сигурност ще удължим договора на Николай Костов, имам му пълно доверие. Имах пълно доверие и на бившия треньор (Станимир Стоилов) - и след 11 мача без победа дори не ми е минавало през ума да го сменям", заяви собственикът на Левски.

Стоилов сам избра да е минало за Левски

Водещият на интервюто попита Сираков дали "мостовете" към Стоилов са изгорени, припомняйки му, че двамата са имали много специални моменти заедно. "Чакай, че ще ме разчувстваш и ще се разплача. Станимир Стоилов сам избра да е минало за Левски", заяви Наско Сираков.

"Нямам контакти с него и не виждам защо трябва да имаме контакт. Той имаше негово мнение за Левски, аз имах различно. Всеки си гледа своята задача. Аз не съм направил разделение. Аз не си тръгнах от Левски, Станимир Стоилов си тръгна", добави още той.

Станимир Стоилов и Наско Сираков

Преди година: Левски трупал 2500 лева лихви на ден

Сираков обърна внимание и на голямата новина - изчистването на главницата по дълга към НАП. "Левски няма лихвоносни задължения към агенцията по приходите. Миналата година по това време всеки ден се трупаха по 2500 лева лихви. Не искам да обвинявам никой собственик или директор. Не може да се говори, че са тенденционно натрупвани задължения в Левски", каза Сираков.

"Сините" платили 10,5 млн. лева към НАП за година

"За една година сме платили 10,5 милиона лева към НАП. От трансферите през зимата в клуба ще влязат 3,8 млн. евро. Главницата към НАП бе изплатена със средства и от европейските клубни турнири, и от посещения на мачове, и от клубния магазин", добави още той по отношение на главницата.

Наско Сираков

Сираков коментира и слабото представяне на отбора в последните мачове. "Липсата на основни играчи оказа влияние. Натрупа се умора. Имахме известен срив в поведението на терена още на второто полувреме в мача със Славия. Смятам, че отборът по принцип е много добре подготвен."

Последната дума за трансферите в Левски е на Сираков

"Трансферите винаги се съгласуват с треньора. Да не си мисли някой, че аз правя селекцията. Разбира се, че крайната дума за даден трансфер винаги е била моя. Не продавам евтино футболисти на Левски. Хосе Кордоба, ако продължава да се представя така, няма да имаме моралното право да го задържим", подчерта Наско Сираков.

"Вече има много сериозен интерес към Хосе. Лятото със сигурност ще го продадем. Онзи ден имах разговор с него и му казах да мисли единствено за представянето си в оставащите мачове на Левски и подготовката си за Копа Америка. А другото - да го остави на клуба", заяви още той.

Сираков никога не е бил комарджия

В края на разговора Сираков си зададе и сам въпрос, който не получи от водещия. "Не ме пита какъв комарджия съм. Да ти кажа - преди 30 години спрях да плащам данък обществено мнение. От 3-4 години обаче се наслушах на глупости по тази тема. Никога не съм бил комарджия. Играл съм само покер и съм спечелил изключително много пари на тази игра. Имам свидетели. Ходил съм по турнири - и там съм спечелил пари", каза Сираков. 

ОЩЕ: Клуб от Първа лига извива ръцете на Левски, поискаха колосална сума от "сините"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

"Не е случайно кой купува ЦСКА в деня, в който забраниха рекламата на хазарт"

Николай Костов остава в Левски

ЦСКА иска национал на Гамбия, подвизавал се в Първа лига?

Шотландци опитват да отмъкнат трансферна цел на ЦСКА и Левски

Николай Костов се срещна със Сираков и каза: Пас съм!

Бербатов вече води преговори с ЦСКА, негов човек е започнал работа при „армейците“?

Левски разкарва Николай Костов, стана ясен заместникът му

Какво предстои за ЦСКА след оттеглянето на Гриша и Данаил Ганчеви? (ВИДЕО)

Край: Гриша Ганчев се оттегли от ЦСКА

Бъдещето на Заги начело на Славия е под въпрос

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ