Дядо Коледа подарява книги за насърчаване на четенето

19493
Дядо Коледа подарява книги за насърчаване на четенето

В събота и неделя привечер в центъра на София Дядо Коледа, пременен в своя летен костюм, изненада приятно столичани, като им подаряваше популярни книги и раздаваше информационни материали за инициативата на The Mall „Сподели книга за лятото”. Той успя да предизвика както много приятно учудени погледи, така и много желания за снимки.

Инициативата „Сподели книга за лятото”, на която Actualno.com и iWoman.bg са медийни партньори, дава възможност на всеки посетител на търговския център в специално обособена „библиотека” да остави своя любима книга и да вземе друга, за да я прочете. Лице на тази обществено полезна кампания е нашумелият актьор Ивайло Захариев, който има и лично отношение към това колко важно за съвременните хора е четенето.

Гоце Смилевски: Водя много битки, които трябва да бъдат спечелени, битката със себе си, например

Удивително талантливият македонски писател е роден на 9 април 1975 г. в Скопие. Учи общо и сравнително литературознание в университета ...

„С този изненадващ Дядо Коледа в средата на лятото се опитахме да покажем на хората, че не само зимните празници са времето, в което можеш да четеш вкъщи или да подариш приятни мигове на някого. Инициативата на The Mall „Сподели книга за лятото” дава на всеки желаещ възможност да остави своя любима книга и да вземе друга. А незабравимите моменти с хубава книга в ръка всъщност са един наистина чудесен подарък – това, което нашият изненадващ летен Дядо Коледа успя да направи” – сподели по повод инициативата Силвия Чапарова, Маркетинг мениджър на The Mall.

Дядо Коледа в къси панталони и джапанки развесели искрено хората по улиците, излезли на разходка в по-прохладните часове на уикенда. Част от тях откровено се запалиха и по инициативата за споделяне на книги, а след като получиха подаръка си, пожелаваха „Весели празници”. Най-ентусиазираните за снимки с него бяха децата и техните родители, сред желаещите имаше и тийнейджъри и по-възрастни хора.

Подобна кампания се провежда за пръв път от търговски център в страната ни и е в унисон с напоследък бързо набиращите популярност дейности, свързани с размяна на книги. Дългосрочните цели на тази инициатива са да се повиши културата на четене сред хората, както и самата практика книгите да се споделят, включително и с непознати.

Тя се казваше Татяна

Виктор Суворов (1947) е автор на бестселърите "Аквариумът", „Освободителят“, „Ледоразбивачът“, „Денят М&l...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги