Излиза "Диамантената принцеса" - продължение на хита "Бялата гвардия"

1369
Излиза "Диамантената принцеса" - продължение на хита "Бялата гвардия"
Снимка: Персей

Бунтове, опити за покушения и едно неочаквано сътрудничество с шпионин на неприятелско разузнаване обагрят романа на Александър Бушков „Диамантената принцеса“ (изд. “Персей”). Книгата е сюжетно самостоятелно продължение на изключително успешната „Бялата гвардия“, която стана хит и у нас.

На трона на размирна африканска държава, богата на природни ресурси, предстои да седне млада, красива и дръзка принцеса - Натали Олонго. Обаче не само нейното бъдеще, но и това на страната зависи от сблъсъка на интереси на мултинационални корпорации. В тази напрегната обстановка Кирил Мазур, началник на охраната на принцесата, ще се сблъска с много предизвикателства. Някои от тях са лични, но други са въпрос на чест за пагона на съветския офицер.

"Сто дни дъжд" - Балканският отговор на Маркес и Кафка

Сърбинът, който хвърли ръкавицата на Маркес и Кафка, пристига в България за кратко литературно турне Милош Латинович ще представи л...

Живо, вълнуващо и с неповторимо чувство за хумор перото на най-четения руски писател днес рисува сложните ситуации, в която героите попадат. Геополитика и скандални авантюри, както и много, много пари се вплитат на страниците на романа.

Предстои коронацията на бъдещата кралица...

Александър Бушков е “кралят на руския екшън роман”, продаващ милиони екземпляри от книгите си и успял трайно да влезе в бестселъровите листи на Русия. Романите му са заредени с убийствено напрежение и непредсказуеми сюжетни обрати. Книгите му те карат да галопираш по страниците, но не са първосигнални екшъни. Писателят признава, че негов учител в литературата е българинът Богомил Райнов.

Бушков получава писма от различни кътчета на света. “Най-учудващото е, че досега нито един човек не ме е молил за пари. Хората описват живота си, случки от него. Всеки сякаш се надява, че неговата история може да залегне в някой мой роман. Една моя почитателка ме кани на гости в Калифорния: “Ела ми на гости, ще ти разкажа как ме бяха погнали из Русия, а после и в Америка” – разказва писателят.

Пакостникът Пък на Киплинг омагьоса българските деца

Тази година минава под знака на 150 годишнината на Ръдиард Киплинг (р. 30. 12. 1865 г.). След броени дни по екраните излиза нов филм по...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги