Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

494
Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"
Снимка: Издателство Benitorial

Младото българско издателство Benitorial представя ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек: „Терапията“ .

Кой е Фитцек?

Кой е Фитцек? „Амазон“ първи задават въпроса, който минава през главите на доста хора след излизането на дебютния роман на немския писател през 2006 г. „Терапията“ бързо си проправя път до първото място в класацията на „Амазон“ и присъства в престижния списък с бестселъри на „Шпигел“ в продължение на 25 седмици. Читателите веднага се влюбват в неповторимия стил на Фитцек, в безспорния му талант да превръща историите си във влакче на психологическия ужас, на което обожаваш да се качваш, макар краката ти се разтреперват. Всъщност Себстиан Фитцек изобщо не мечтае да стане писател. Мечтае да стане шахматист, музикант (все още отдадено свири на барабани), но не и писател. Завършва право,започва работа в една от най-големите немски радиостанции и пише за удоволствие. Докато не написва „Терапията“. Трябват му години, за да намери агент, после и издател. Но след излизането на дебютния му роман, писателската му кариера светкавично се изстрелва към успеха, превръщайки го в един от най-четените, популярни, обичани немски съвременни автори.

Още: Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Историята

Накратко, „Терапията“ разказва историята на доктор Виктор Ларенц- един от най-прочутите психиатри в Берлин, чийто живот тотално се преобръща, когато дъщеря му Джози изчезва от кабинета на доктора си.

Само че, макар и побрана в по-малко от 300 страници, тази история не е кратка. Преди да изчезне, Джози се разболява от мистериозна болест, която не просто няма лек, но няма и диагноза. Няколко години след изчезването на дъщеря си Виктор решава да потърси уединение и душевен мир в семейната ваканционна къща на остров Паркум. Там пък на сюжетната сцена изгрява и образът на Анна Шпигел –писателка, засегната от рядка форма на шизофрения, която може би, само може би, знае какво се е случило с Джози. И така, в един танц на ръба на разума и логиката, Анна и Виктор стъпка по стъпка стигат до така търсените отговори. Но на каква цена? Това може да се разберем единствено на остров Паркум, където се случват все по-странни и, да, зловещи неща.

В едно от интервютата си, Фитцек се обръща към публкиката си: „Е, няма кой знае какво повече да кажа. Освен: Благодаря ви, че ми позволявате да ви прехвърля кошмарите си. Така нощем спя много по-добре. На това му казвам честно поделяне на работата…“Това, което не споменава, е, че читателите му всъщност са пристрастени към историите, родени от кошмарите му, страшни по един съвсем истински и реалистичен начин. Затова и не е изненада, че от книгите му в световен план – повече от 36 държави – са продадени над 15 милиона екземпляра и още милион в аудиовариант, както и че стрийминг гиганта Amazon Prime Videoсъздаде сериал по „Терапията“, който вече може да бъде гледан онлайн.

Още: Кои са най-известните приказки на Андерсен?

За автора

Себастиан Фитцек е най-успешният немски автор на психотрилъри.

Всички негови романи са попадали в топ 10 на престижната класация на „Шпигел“, а деветнайсет от тях са заемали първата позиция в нея.

От книгите му в световен план (повече от 36 държави) са продадени над 15 милиона екземпляра и още 1 милион в аудиовариант. Представянията на романите му са пред публика от няколко хиляди души, а раздаването на автографи в края им продължава с часове.

Още: Как да подобрим значително скоростта си на четене: Примери от създателя на „Умотека“

Преди да стане писател, Фитцек завършва право и работи в радиостанция в Берлин. Присърце приема и подкрепя благотворителните инициативи за недоносени бебета.

Живее в Берлин със семейството си.

Псалтир на избягала английска принцеса е открит в книга от XVII век

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

"На половината път до теб" - вълнуващ роман за една необикновена любов

Брайън Трейси разкрива как да работим по-умно и да печелим повече в "Печели колкото наистина заслужаваш"

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги