Моят екип ще бъде работлив, а не бъбрив, зарече се Райков

6151

"Вчера президентът Плевнелиев по моя молба се съгласи да ми остави привилегията аз да представя своя екип. В самото начало държа да кажа, че този екип ще бъде работлив, а не бъбрив." Това каза служебният премиер Марин Райков, съобщи агенция “Фокус”.

Екипът ще има комуникационна култура с медиите, но той трябва да бъде оставен да работи, каза Марин Райков. Много разчитам на вас, на вашата подкрепа, на вашата независимост, както от властта, така и от други източници, каза Райков. Може да управляваме без парламент и собствен бюджет, но не може да управляваме без доверието на хората. А вие, медиите, сте това, което една нация говори сама за себе си. Ако вие не ни помогнете, се страхувам, че това може да направи задачата ни още по-сложна, каза Марин Райков.

Нейнски: Начело на България застава един истински демократ

"Радвам се, че Марин Райков застава начело на хората, както и че в служебния кабинет влизат много интелигентни хора." Това заяви в ефир...

Ще държим на приемственост по отношение на направеното от власт в инфраструктурата, археологията, културата и области, в които бяха постигнати определени резултати, каза Марин Райков.

Ще стъпим върху закони, приети с ваше мнозинство, които дадоха възможност да направим първата крачка в обуздаването на цената на тока, уточни Марин Райков. Ние няма да разполагаме с бюджет, който сме предложили, изпълняваме бюджет, който вече е разписан. С този бюджет, приет г-н Борисов с ваше мнозинство, ще търсим резерви за един по-социален подход, за да очертаем една бъдеща политика на доходите, която няма да бъде нито безотговорна, нито популистка, но ще се опита да даде начален отговор на очакванията на хората, обясни Марин Райков.

Вицепремиерите ще бъдат гръбнакът на това правителство, добави още Райков на церемонията по приемственост на кабинета в оставка и служебното правителство.

Изборът на Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на регионалното развитие, е естествен. Нейната професионална биография минава през 13 години работа в държавната администрация.

Деяна Костадинова ще бъде вицепремиер и министър на труда и социалната политика. Нейната кандидатура беше най-високо оценена от експертите в труда и социалната политика.

Кристалина Георгиева: Няма да им е лесно

Служебният кабинет ще има подкрепата и доверието на европейските институции. Това заяви пред БНР еврокомисар Кристалина Георгиева.Тя из...

Илияна Ценова, вицепремиер и министър по управление на европейските средства. Това е един уникален инструмент за подкрепа на икономическия растеж в България.

Ген. Петя Първанова ще бъде министър на вътрешните работи. Не искам никой да се заблуждава. Тя не е човек, който може да бъде подценен. Изборът е по-скоро исторически – първата жена, която получава този уникален професионален шанс в МВР. Тя има изключителна биография.

Драгомир Йорданов ще бъде министър на правосъдието. Той е магистрат, но и обучаващ магистратите. Едва ли може в този момент да има по-подходящ министър на правосъдието, който трябва да поддържа баланса между изпълнителната и съдебната власт – принципът, на който много държа.

Проф. Иван Станков ще е министър на земеделието и храните, той е уважаван сред чужди и сред свои. Залагаме на него този изключително важен за ЕС ресор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com