Бурагско заведение загуби правото да работи след полунощ заради сбиване (ВИДЕО)

6541
Бурагско заведение загуби правото да работи след полунощ заради сбиване (ВИДЕО)
Снимка: Pixabay

Със заповед на бургаския кмет Димитър Николов се отнема разрешението за удължено работно време на заведението "Сакса бийч", съобщиха от местната администрация.

Заведението губи правото да обслужва клиенти след полунощ. Целта на рестрикцията е да се опази здравето на хората, които го посещават и да се предотврати извършването на нови нарушения и престъпления.

От "Морска администрация" – Бургас не могат да потвърдят информацията за ново изтичане на мазут

"Не мога да потвърдя информацията, че има ново изтичане на мазут." Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас кап. Живко Пет...

Заповедта на кмета е в сила от днес, петък, 31 август. Тя идва в отговор и в подкрепа на постъпило в Община Бургас писмо от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов, с което той дава подробности за масовото сбиване на повече от 10 лица, случило се на 29.08.2018 г. около 02.00 часа в бар "Сакса бийч".

При инцидента пострадаха сериозно двама посетители. Причинени са им телесни повреди, като по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, а, т. 12 от НК. В писмото се посочва още, че за 2018 г. в Пето РУ-Бургас са получени осем сигнала за нарушаване на нощната тишина, в които се съобщава за силна музика от заведението, предимно в дните петък и събота.

Бар "Сакса бийч" представлява временен преместваем обект с три дървени стени, открит откъм плажната ивица 24 часа в денонощието.

Червен е флагът на бургаския плаж, все още има места с мъртво вълнение

Червен е флагът на бургаския плаж. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас Веселин Илиев, спасител в Бургас. По думите му...

Лицата, стопанисващи заведението, не са предприели мерки за затварянето му откъм плажа през нощта, което е предпоставка за нарушения на пропускателния режим и превишаване нивото на шума след 22.00 часа.

На управителя на заведението са съставени четири протокола за предупреждение, но до настоящия момент собствениците на обекта не са предприели мерки за отстраняване на нарушенията.

В тази връзка в Община Бургас е постъпило и копие от Заповед на РЗИ-Бургас за спиране озвучаването в посочения обект в часовия диапазон от 23.00 до 07.00 часа, от която се установява, че дружеството, стопанисващо обекта, не спазва установените здравни изисквания и осъществява дейността си без да осигурява опазването на жизнената среда от вредно въздействащите върху здравето на човека високи нива на шум.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com