X
 
 

Ангелкова се срещна с новия посланик на Китай в България

1004 0
photo of Ангелкова се срещна с новия посланик на Китай в България
Снимка: Министерство на туризма
Министърът на туризма Николина Ангелкова прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Китай в България Н.Пр. Дун Сяодзюн и обсъди с него перспективите за двустранно сътрудничество в сектора.

За нас Китай е изключително важен и перспективен пазар, който привлича вниманието и на други балкански държави за създаване на съвместни туристически продукти за азиатската страна, посочи министър Ангелкова. Имаме намерение да работим съвместно с Вас и с представителите на китайския бизнес, за да създадем продукти, привлекателни за китайските туристи. Убедена съм, че България предизвиква интерес и като инвестиционна дестинация за китайските предприемачи, заяви още министър Ангелкова, цитирана от пресцентъра на ведомството си.

Изненадващи проверки по Черноморието

Министърът на туризма Николина Ангелкова се включи в проверка на обекти в Слънчев бряг, предлагащи екскурзии. Инспекциите се направиха ...

В разговора тя открои международния форум за инвестиции, проведен в края на месец май тази година в Слънчев бряг, където участваха представители на туристическия сектор от Китай.

Ангелкова отбеляза, че богатото ни материално и духовно наследство и разнообразният фолклор привличат интереса на китайските туристи и затова полагаме усилия страната ни да става все по-позната за тях. През 2017 г. Министерството на туризма откри първия информационен център на България в Шанхай. Две години преди това бе подписан Меморандум за разбирателство между Министерството на туризма и Китайската национална туристическа администрация. Той се изпълнява последователно и успешно, припомни министър Ангелкова. Тя сподели, че министерството подготвя откриване на още информационни центрове на България в Китай, което ще улесни сближаването на бизнеса и туристите от двете страни.

България има много предимства - изключителна природа, красиви градове и голямо гостоприемство, отбеляза посланик Дун Сяодзюн и сподели впечатленията си от градовете Карлово и Казанлък, към които китайските туристи проявяват силен интерес. Н.Пр. изрази твърдото си желание и готовност за общи инициативи, които да развият допълнително туризма между двете страни. Той благодари за пожеланията на министър Ангелкова за успешен мандат в България.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
3-те зодии, които НЕ прощават

Има хора, които не прощават и вечно помнят хората и действията им, които са ги обидили или наранили. Тези хора определено могат да бъдат наречени...