Бързи кредити по време на Коронавирус

2533
Бързи кредити по време на Коронавирус
Снимка: Архив

В наши дни изплащането на вноски по бързи кредити, става все по-трудно, тъй като голяма част от хората останаха без работа, което дойде в резултат на опасния за живота вирус Covid-19. Разбира се, от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране предложиха облекчения за пострадалите от заразата, както и за хората, които загубиха работните си места. Предложени са отсрочване на вноски и предоговаряне на договори, така че да се даде шанс на клиентите да върнат заемите си.

Дават ли се бързи кредити в извънредно положение?

Да, фирмите за бързи заеми продължават да подпомагат гражданите в нужда, като им отпускат кредити, както и безлихвени кредити за определен срок. Небанковите институции следват добрите практики в кредитирането и правят  всичко възможно, за да осигурят средства за обществеността. Големите компании дори предоставят възможност за кандидатстване онлайн, което е добра идея имайки се предвид, че повечето хора предпочитат да останат вкъщи.

В тези времена обаче трябва да се внимава, откъде се взимат бързите кредити. Препоръчваме на кандидатите да разгледат предложенията на реномираните фирми и да избягват взаимоотношения с т.нар.  „лихвари“, при които лесно могат да се получат пари, без да е необходимо да се доказват доходи, и без да се говори за срокове. Имайте предвид, че такива “кредитори“ могат да злоупотребят с вас. В интернет ще намерите подробна информация за всички доказани в сектора компании за кредити.

Опасно ли тегленето на бърз кредит по време на Коронавирус?

Всеки потребител, трябва да прецени добре финансовото си положнеие, преди да тегли бързи кредити. Имайте предвид, че ситуацията около коронавируса може да рефлектира върху работата Ви и да доведе до тежки финансови последици. Във времената, в които живеем, е нужно много внимателно планиране на бюджета, за да се справим с всички предизвикателства. В този ред на мисли, е нужно да си зададете няколко въпроса: Мога ли да изплащам кредита си?, За какво ще ползвам кредита и наистина ли е необходимо да правя този разход? и  Спешно ли ми трябват парите?

Ако не можете да правите редовни вноски по вашия бърз кредит, то тогава е по-добре да откриете друг начин да се финансирате. В случай че кредита Ви трябва да си купите нови маратонки, е по-добре да не го взимате, а да изровите от гардероба старите обувки. Ако заемът не е спешен, пак помислете нужно ли е да се тегли.

При положение, че сте редовен платец и имате нужда от пари до заплата или се налага спешно да ремонтирате колата си, то тогава не се колебайте да кандидатствате. Важното е да сте отговорни и да спазвате условията по Вашия договор. Ако го направите, няма да имате никакви проблеми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Кабинетът набързо осигури 250 млн. лева за комплекса "Мини Марица-изток"

Сделките с недвижими имоти в Европа удариха 13-годишно дъно

Окончателно: Либерализацията на пазара на тока се отлага

Българският транспортен сектор изисква незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген

Предизборна идея на ГЕРБ мина през парламента - държавата дава 1 млрд. лв. за държавните мини

Войната в Украйна пълни джобовете на оръжейната ни промишленост: ВМЗ - Сопот с рекордни приходи

По-евтин Великден прогнозират от BILLA България

България единствена в ЕС не е въвела всички облекчения от глобалния корпоративен данък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика