X
 
 

Увеличиха капитала на Фонда на фондовете с 340 000 лв.

656 0
photo of Увеличиха капитала на Фонда на фондовете с 340 000 лв.
Снимка: iStock/Guliver
Правителството одобри увеличаване на капитала на "Фонд мениджър на финансовите инструменти в България" (т.нар. Фонд на фондовете) с 340 000 лв.

Средствата, чрез които ще бъде обезпечена дейността на Звеното за координация към Фонда, са предвидени със Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г. и ще бъдат осигурени чрез промени в бюджета на Министерството на финансите.

Представяме фондът за управление на оперативните програми

Днес (22 октомври) в Министерския съвет вицепремиерът по европейките фондове и икономическата политика Томислав Дончев и министърът на ...

Увеличаването на капитала ще се извърши чрез издаване на нови поименни акции с номинална стойност 1 лв. всяка, съобщават от правителствената пресслужба.

Звеното за координация във Фонда на фондовете е създадено в изпълнение на Меморандума за разбирателство, подписан между Европейската инвестиционна банка и България през декември 2016 г.

То успешно функционира като единна точка за дейности по координация и предоставяне на информация на заинтересованите страни с цел по-бързото и успешното реализиране на инвестиционни проекти в България, включително за възможностите за комбиниране на финансирането от Европейските структурни и инвестиционни фондове 2014-2020 г. и Европейския фонд за стратегически инвестиции (т.нар. план "Юнкер").

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за този уикенд

Овен През този уикенд Овните ще усетят колко много могат да разчитат на любимия човек и каква подкрепа имат в негово лице. Бъдете спокойни, защото...