6 гениални трика, които ще направят чистенето на банята по-лесно и бързо

4644
6 гениални трика, които ще направят чистенето на банята по-лесно и бързо
Снимка: iStock

Почистването на къщата не е приятна задача. Можете да прекарате целия ден или дори целия уикенд в чистене. А като се стигне до банята се хващаме за главата! Ето няколко трика за почистване на банята, които ще ви улеснят максимално!

Блестящи плочки

Често стените на банята са изцяло покрити с тях. За да заблестят плочките като нови, разредете 15-грамово пакетче лимонена киселина в една чаша топла вода. Това количество от продукта е достатъчно за почистване на облицовани с плочки стени от пода до тавана до блясък. И за да почистите фугиращата смес между плочките, използвайте белина. Нанесете върху фугите и изчакайте десет минути, след което изплакнете. Между другото, за по-добър ефект можете да натъркате фугите със стара четка за зъби.

С тези бабини трикове само за 5 минути всяка баня ще свети от чистота

Няма плака на вратите на душ кабината

Когато водните капки изсъхнат върху вратите на душ кабината, те оставят след себе си остатък, който в най-добрия случай просто не изглежда много естетически, а в най-лошия става твърд като нокътна плочка. И може да расте, ако не направите нищо по въпроса. Това може да се избегне чрез покриване на стъклото със специален хидрофобен агент. И ако все още не сте го направили и петната са тук, тогава вземете почистващ препарат за предно стъкло от колата си, така че стъклото на душа да заблести и да остане прозрачно.

Бебешко масло за кранове

Това е един от любимите ни лайфхакове! Вземете обичайното си бебешко масло за тяло, нанесете го върху кърпа и избършете всички кранове, душ слушалка, душ стойка и всякакви принадлежности в банята. Маслото омекотява варовика и помага за бързото му отстраняване. Ако излъскате вашите кранове с кърпа и капка бебешко олио, те ще заблестят като нови. Освен това, маслото ще предпази от по-нататъшно замърсяване.

Ето какво трябва да направите при почистване на банята с белина, за да се справите и с най-мръсните места

Сияйната вана е истинска

Изсипете три процента пероксид в спрей бутилка и напръскайте ваната. Само за 30 минути ще обезцвети всяка органична материя. За по-голяма ефективност можете да добавите оцет или лимонена киселина. Но не смесвайте прекиса с продукти, различни от изброените киселини, сода или алкохол! Не всички хакове за почистване на баня са еднакви! Ако не сте дипломиран химик, тогава ефектът от експериментите може да бъде много пагубен - дори изгаряния и отравяне с токсични изпарения.

Искрящи кранове

Да се ​​отървете от ръжда е много по-лесно, отколкото изглежда. За да направите това, изсипете готварска сол върху ръждата и след това изсипете лимонов сок отгоре. Факт е, че лимоновият сок ще се разтвори, а солта ще абсорбира ръждата. Оставете този разтвор за една нощ и изплакнете водата сутринта.

Чиста тоалетна четка

Това устройство не може да бъде идеално чисто по дефиниция. Но няма да навреди да се отървете от вредните бактерии. Не забравяйте да напълните кутията, в която се намира четката, със същия дезинфектант, който използвате за почистване на тоалетната. И сега всеки път, когато използвате четка, вие ще микропочиствате водопровода си. В допълнение, микробите няма да се размножават върху четката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com