7 най-често срещани кухненски предмета, които се замърсяват

4819
7 най-често срещани кухненски предмета, които се замърсяват
Снимка: iStock

Когато почистват къщата, много домакини забравят да измият вътрешностите на малките домакински уреди, фризера и филтрите за вода. Някои предмети в кухнята могат да изглеждат чисти, но са нужни значителни усилия, за да ги почистите напълно. Несъвършеното почистване в кухнята заплашва не само с лош външен вид на интериора, но в много случаи е и изключително нехигиенично.

Ето 7-те предмета в кухнята, които често остават мръсни:

Хитрите помощници в кухянта, които могат да направят живота ни по-лесен

Да готви в добре оборудвана кухня, е удоволствие за всеки домакин, и ако за всяко кулинарно ястие имаме по един дребен помощник, всичко...

Малки домакински уреди

Отвън тостерът, микровълновата печка, кафемашината, сандвич машината и другите уреди могат да изглеждат чисти. Не забравяйте обаче за почистването отвътре. Важно е да изтръскате трохите, да изплакнете подвижните елементи, да избършете стените. Оставянето на мръсотия вътре в тези уреди е нехигиенично. Ако всеки път почиствате както отвътре, така и отвън, агресивните препарати ще са излишни. Достатъчни са парцал и сода за хляб.

Воден филтър или кана

Пиете вода от тези продукти всеки ден. Те трябва да се мият редовно поне с обикновен препарат за съдове. Освен това, не забравяйте да сменяте филтрите.

Пластмасови кутии

6 начина да почистите кухненския плот за секунди

Не е необходимо да купувате скъпи почистващи препарати, за да почистите плота от дърво, ПДЧ, изкуствен или естествен камък. Има няколко...

Ако се използват често, тогава редовното миене заедно с други прибори няма да е достатъчно. Кутиите е нужно периодично да се плакнат. Това може да стане по време на планирано почистване. По-добре е да не използвате тежки почистващи препарати.

Стъклени чаши

За да изглеждат красиви чашите на отворен рафт, е нужно да ги миете с хлебна сода и вода на няколко месеца. Така ще са максимално бляскави.

Кутии и буркани за насипни продукти

Красивите кутии с макаронени изделия, зърнени храни, брашно трябва не само да се попълват, но и да се измиват. Без редовно почистване капаците на кутиите се покриват със слой прах, който не винаги се забелязва, а стените могат да потъмнеят и отвътре да се покрият с тънък слой прах от продукти (например от брашно). Препоръчително е да ги почистите, преди да ги заредите отново.

Как да почистим кухнята за броени минути?

Всяка домакиня знае, че почистването на кухнята е сериозно начинание. В това отношение съществуват някои универсални препоръки и съвет...

Фризер

Съвременните фризери не се нуждаят от периодично размразяване, те все пак трябва да се мият. Веднъж на няколко месеца трябва да извадите храната от кутиите, да избършете отделенията отвътре и отвън.

Дъски за рязане

Най-често дъските се избърсват с влажна кърпа или се измиват с обикновен препарат за съдове след употреба. Те обаче трябва да се почистват по-щателно на всеки една до три седмици. Части от сурово месо или риба се забиват в пукнатините на дъските и не се измиват с обикновен гел, а това е нездравословно. Препоръчва се дъските по-често да се дезинфекцират. За стъклени дъски можете да използвате по-агресивни продукти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

7 места, които повечето хора забравят да разчистят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com