Не изхвърляйте тези 5 неща от вкъщи, защото после ще съжалявате

13688
Не изхвърляйте тези 5 неща от вкъщи, защото после ще съжалявате
Снимка: iStock/Guliver

Доста хора разчистват дома си от непотребните вещи, които само събират прах и заемат излишно място. В това няма нищо лошо, но понякога хората са невнимателни и е възможно да изхвърлят нещо ценно, което в по-късен етап може да им потрябва.

Затова, когато правите такова разчистване, подбирайте по-внимателно вещите, от които смятате да се отървете. Сега ще ви дадем съвети от кои предмети и вещи не бива да се лишавате и е добре да размислите, преди да ги унищожите.

9 неща, които трябва да изхвърлиш от кухнята си на момента

Ето ги и тях:

1. Стара документация

Между непотребните на пръв поглед хартийки може да се окаже, че има ценни неща, които да ви потрябват след време. Преглеждайте документите си един по един, за да няма нещо, което да е останало скрито и вие да го изхвърлите. По-късно ще съжалявате, защото има неща, които е невъзможно да се възстановят.

Представете си, че имате стар нотариален акт в оригинал и без да искате го изхвърлите. Неприятностите ще са огромни. Внимавайте да не си затриете и някоя гаранция, защото вече има уреди с по 5, 10 и повече години гаранционен срок. Прегледайте и за медицински изследвания и рецепти, които може да се окажат важни за вас.

2. Стари писма

Ако намерите ръкописни писма или бележки, които сте си писали с приятели, съученици или гаджета, първото ви желание ще е да ги разчистите, защото времето им е минало. Но не го правете - писмата и бележките, написани на хартия, имат сантиментална нотка. Един ден ще поискате да си ги прочетете отново или да ги покажете на внуците си. Намерете им място и ги запазете.

10 неща, които НИКОГА не трябва да складирате в мазето

3. Стари хартиени снимки

Това са вашите спомени, които са запечатани за цял живот. Те са уникални и никога няма да бъдат същите. На тях е изобразен целият ви живот. Ако снимките са свързани с радост и усмивки, в никакъв случай не ги изхвърляйте.

8 трика за почистване на дома, които съществуват от векове

Днес ще ви споделим някои ефективни съвети за почистване на дома, на които са разчитали и нашите баби. 1. Започнете почистването отгор...

Един хубав ден ще се сещате за приятните мигове и емоции, свързани с хората на снимките. Така ще се върнете в миналото с усмивка. Ако имате снимки, които свързвате с негативизъм, тях може да ги махнете от дома си.

4. Останало количество боя от ремонти

След освежаващ или основен ремонт, винаги остават излишни количества строителни материали. Повечето от тях не са ни нужни и трябва да се изхвърлят в специален контейнер.

Но не така стои въпросът с боята. Ако са ви останали резервни баки с боя, не бързайте да ги хвърляте. Възможно е някоя от стените да протече, да дефектира, да я залеете с нещо. Когато имате в мазето от същата боя, щетата може лесно да бъде поправена.

Затова си купете по-малки съдове и прехвърлете резервните количества от боя, която може да ви потрябва в най-скоро време.

7 предмета, които изпиват добрата енергия от дома ви

Много предмети у дома ни действат негативно и често изобщо си нямаме идея за това. Хубаво е да знаете символиката на някои вещи, които ...

5. Кухненски пособия и съдове за готвене

Сигурно всеки държи вкъщи един прашасал нов сервиз с чинии, съдове или чаши над гардероба си, под леглото или на друго място. Всеки път се чудите какво да го правите.

Не трябва да го подарявате, защото подарен подарък не е на хубаво. Не е добре и да го хвърляте, защото освен сантиментална стойност, той може да ви послужи и на практика.

Представете си, че ви дойдат повече гости и вие искате да украсите масата с нещо по-така. Веднага се сетете за "непотребните" кухненски пособия и сервизи. Добре, че сте ги запазили, защото идват точно навреме.

Споделете тези ценни съвети с някой ваш близък човек и му кажете да внимава при разчистванията у дома.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Седем неща, които могат да се почистват с обикновена пяна за бръснене

Кои места в дома ни събират най-много прах?

Мечтаете за идеално чисти прозорци? Вземете филтър за кафе

Скритата заплаха от алергии в домашната среда

4 лесни трика за по-чист матрак

Ще влошите положението: 10 неща, които не трябва да се чистят често

Почистване на фурната за под 10 минути – напълно възможно е!

Лесен начин за почистване на микровълновата печка без детергенти

Почистване на плочки в банята от варовик – ето как се прави бързо и лесно

Как лесно да махнем мухъла по фугите в банята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...