9 неща, които трябва да изхвърлиш от кухнята си на момента

8610
9 неща, които трябва да изхвърлиш от кухнята си на момента
Снимка: Община Банско

Често в кухнята си държим неща за всеки случаи, които да използваме при нужда. Някои то тях обаче могат да застрашат здравето ни, а други просто заемат място. В тази статия ще ви споделим 9 неща, които да махнете от кухнята си.

Найлонови торбички

Във всяка кухня има поне един шкаф, който е пълен с найлонови торбички. Те най-често се използват за увиване на хранителни продукти, които да съхраним или пък за изхвърляне на боклук. 

Изхвърлете тези торбички, особено ако сте ги използвали преди, тъй като те са същински развъдник на бактерии. Освен това найлонът съдържа бифенол А, което е канцерогенно съединение, намесващо се в дейността на ендокринната система. 

Издраскани дъски за рязане

Как да организираме кухнята си в няколко лесни стъпки?

На доста хора им е трудно да организират пространството в кухнята си и всички неща в него. В тази статия ще дадем ценни съвети как това...

Независимо дали са дървени или пластмасови дъски, ако са много надраскани – мястото им е в коша. Причината е, че в тези пукнатини се развиват бактерии, а и те няма как да бъдат почистени. Поради това е и препоръчително да ги сменяте често.

Стара замразена храна

Замразената храна не е вечна и само защото е такава, не можете да я държите със седмици и след като я размразите да я консумирате спокойно. Тя също се разваля, а също така губи и вкусовите си качества.

Менюта за вкъщи, сосове и добавки

Когато поръчваме храна за вкъщи, заедно с нея идват и сосове, както и менюта за следваща поръчка. Често имаме навика да не отваряме добавките, с намерението да ги използваме по-нататък. Изхвърлете ги, защото тяхната трайност е кратка. Менютата са мръсни, а и не са особено екологични. Рециклирайте ги или ги изхвърлете в контейнер за хартия. Винаги можете да научите за новите промоции онлайн.

5 гениални трика за по-чиста кухня

Прекарваме много време в кухнята всеки ден. И това касае храната. Това обяснява защо е необходимо това място да се поддържа идеално чис...

Контейнери за многократна употреба

Съгласни сме, че е удобно да съхранявате в тези контейнери сосове и други неща, особено ако те трябва да имат дозатор. Те обаче са направени от пластмаса, която е вредна за здравето ви. Освен това, накрайниците са доста често замърсени и развъдник на бактерии. Да не говорим, че и самите сосове прекарват дълго време в хладилника.

Надраскани съдове

Съдовете, които са с покритие против залепване, са най-опасни. Когато тяхното покритие се надраска, то директно попада в храната. Тези покрития обаче са канцерогенни и е хубаво да използвате съдове, които нямат такива неща. Да, неудобно е за миене, но веднъж надраска ли се такова покритие – изхвърляте целия съд, а това се отразява на бюджета ви.

Стари подправки

6 от най-мръсните и трудни за почистване места в кухнята

Казват, че кухнята трябва да е чиста като операционната. Нека да видим как това твърдение се вписва във вашата кухня. Ето шест места за...

Имате стари подправки, които не използвате от дълго време в шкафа си? Най-добре ги изхвърлете, ако са повече от 1 месец там. Причината е, че в тях се развъждат лаври на насекоми, а и вкусовите качества също се губят.

Стари препарати

Всяко домакинство има един флакон, който седи от месеци в шкафа. Препаратите за почистване също имат своята трайност и най-често тя е между 12 и 18 месеца. Ако имате такъв препарат и не помните кога за последно сте го използвали – изхвърлете го.

Стари пластмасови кутии

В тях също се развиват бактерии и различни гъбични организми, които навлизат в храната и вредят на вас и семейството ви. Поради тази причина е добре да се отървете от такива кутии, ако ги имате. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно