Съседката ме светна за този метод и вече добавям СОЛ в пералнята

7612
Съседката ме светна за този метод и вече добавям СОЛ в пералнята
Снимка: iStock

Ежедневното пране на дрехи е неизбежно за всеки, но да постигнем изпиране, в което дрехите ни да бъдат меки и свежи, не е особено лека задача. Всеки поне веднъж е бил разярен, поради оцветяване на дрехата, свиване или обезцветяване. И започва едно дълго търсене за перфектния продукт, който ще възвърне първоначалния вид на дрехата ни. Често без успех.

Пазарът предлага огромно разнообразие от перилни препарати и продукти, обещаващи задоволителни резултати. Един от тях е омекотителят, който придава на дрехите приятен аромат и запазва мекотата и цвета им. Те се срещат в най-разнообразни варианти - за цветно, за черно или за бяло пране, както и с различни аромати. 

Вашата пералня ще живее с години по-дълго с този лесен трик

Освен омекотителите обаче, съществуват и други варианти, използвани в миналото за същата цел. Те са също толкова ефективни и в съвремието ни.

Такава съставка е солта, която ни е позната с редицата си приложения. Добавена към прането, тя има свойството да омекотява тъканите и да възстановява цветовете им. Солта в пералнята е доказано ефективен метод, който се справя отлично най-вече при прането на кърпи.

Препоръчително е да използвате едра сол, която се разтваря по-бавно и ще даде по-добри резултати. Фината сол бързо ще се разтвори във водата и е възможно да не дочака цялата процедура на изпиране.

Как да удължим живота на пералнята

Ето и как да приложите този метод:

Снабдете се с една супена лъжица сол, като вече споменахме, че е по-добре да подберете едра сол. Една лъжица е равна на едно изпиране. Добре е солта да не се изсипва директно в пералнята и върху дрехите, а да се постави в торбичка от плат, която се завързва в края с конец. Поставете торбичката в барабана на пералнята, след което си добавете и мръсното пране. След това е продължете процедурата, както я извършвате по принцип - сложете прах за пране, омекотител в случая не е необходим, тъй като солта заема неговата роля и настройте на програмата, която ви е нужна. 

След изпирането ще установите колко свежи и меки са дрехите ви, като солта по никакъв начин няма да увреди цветовете на вашите дрехи, било то оцветяване или обезцветяване.

Солта може да се прилага за различни хитринки и почистващи методи при домакинските задължения. Нейните свойства са много и не завършват само в рамките на кухнята. Поинтересувайте се по какъв още начин може да използвате качествата на солта за почистване у дома, за поддържане на свежест, за предотвратяване на определени ситуации и т.н. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com