Тези 10 неща показват дали сте лоша домакиня

5757
Тези 10 неща показват дали сте лоша домакиня
Снимка: iStock/Guliver

Когато чакат гости, всички домакини се опитват да подредят всичко, което е възможно. Никой не иска да показва вътрешността на ежедневието си, дори и да не е толкова страшно.

Опитното око обаче не може да бъде заблудено и наблюдателният човек веднага ще познае домакинята, която не е свикнала да чисти.

Има 10 скрити знака, които ще разкрият доколко се поддържа къщата тогава, когато не се очакват гости.

Видът на огледалата

Почти във всеки коридор ни среща огледало и вече по външния му вид можем уверено да кажем колко се държи на реда в къщата. Отпечатъци от пръсти, зацапвания и неизвестни петна по огледалата са красноречиво доказателство за бързо разтребване. Като цяло, в ерата на социалните мрежи трябва да се обърне специално внимание огледалата - преценете дали ще си направите селфи за Instagram в огледало, по което има следи от пръсти.

Фугите в банята ви са напукани и грозни? Това е решението!

Струпване на обувки

Ако имате впечатляваща колекция от обувки, това не е причина да си направите изложба от нея в коридора. Не само пречи, но и не изглежда прекалено спретнато. Но най-лошото е комбинацията от външни и вътрешни обувки. Такъв „състав“ определено няма да придаде авторитет на хазяйката.

Мръсна завеса за баня

На завесата в банята могат да се видят сапунени следи, ръжда и дори плесен, ако там рядко се извършва почистване или е небрежно. Честно казано, можем да кажем, че дори по-отдадените домакини рядко отделят време за този важен аксесоар. Междувременно измиването на завесата изобщо не е труден процес и почистването й след всяко къпане обикновено отнема няколко минути.

Остатъци в сапунерките

Нещастните многоцветни парчета сапун в сапунерките ни връщат в дните, когато тези хигиенни продукти са били доста скъпи. Едно време сапунът се е използвал „до последно“. Днес обаче подобни артефакти говорят не за пестеливостта на домакинята, а за нейната небрежност.

Тенджерите ви ще заблестят като нови, ако направите това

Неподдържан водопровод

Мивки, вани, бидета и кранове изискват сериозна редовна поддръжка. Модерните душ кабини могат да се считат за още по-проблемни. Не всяка домакиня е в състояние да отдели достатъчно време, за да ги почисти от изсъхнала сапунена пяна, варовик и други, още по-малко неприятни следи. Гост, който влезе в тоалетната или банята, безпогрешно ще идентифицира мърлячите.

Лошо измити съдове

Днес препаратите за миене на съдове са лесно достъпни и няма оправдания за лошо почистени съдове, лъжици и вилици. Небребността се издава от обратната страна на предметите - обърнатите чинии показват жълта граница на мазнината и можете да забележите тъмно покритие между зъбците на вилиците. Каквито и кулинарни таланти да има домакинята, гостите едва ли ще оценят такива прибори за хранене.

Изтъркани и мръсни кърпи и ръкохватки

Пропускливи, изгорени, мазни и избледнели кърпи и поставки са показател за небрежна домакиня. И тъй като те, като правило, висят на най-видно място, те веднага привличат вниманието. Тези аксесоари не само развалят впечатлението за кухнята, но и се превръщат в размножители на бактерии и гъбички, провокиращи алергии и астма. Поставки и кърпи от кухнята трябва да се перат поне веднъж седмично и да се сменят на всеки три месеца.

Плачевното състояние на стайните растения

Разпръснат фикус, изсушен здравец или орхидея, нагризанa от котка, не печелят точки на домакинята. Умиращите растения изглеждат потискащи и красноречиво показват, че собственикът им не се интересува от комфорта в апартамента или къщата. Освен това, според Фън Шуй, сухите и просто грозни стайни растения привличат болест и бедност в къщата.

Премахнете ръждата по тоалетната чиния за 15 минути

Небрежно окачени завеси

Дори най-скъпите и модерни завеси ще направят обратното впечатление на гостите, ако са окачени криво или ако спестите много от броя на куките. Не по-малко негативно се възприемат завесите с лошо изправени гънки или просто са набръчкани.

Стари изтъркани списания

Много хора държат купища модни списания в дневните си, които помагат да се отвлече вниманието от скуката и просто да мине времето, когато сърфирането в интернет ни писне. Но стари периодични издания с изтъркани ъгли и корици веднага издават небрежната домакиня. Ако тези публикации са ценни за вас, тогава е по-добре да ги скриете в килера и да заемете мястото им с нови.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Кои места в дома ни събират най-много прах?

Мечтаете за идеално чисти прозорци? Вземете филтър за кафе

Скритата заплаха от алергии в домашната среда

4 лесни трика за по-чист матрак

Ще влошите положението: 10 неща, които не трябва да се чистят често

Почистване на фурната за под 10 минути – напълно възможно е!

Лесен начин за почистване на микровълновата печка без детергенти

Почистване на плочки в банята от варовик – ето как се прави бързо и лесно

Как лесно да махнем мухъла по фугите в банята?

Защо не трябва да перете дрехите си при 40 градуса?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com