X
 
 

И Путин не харесва Грета Тунберг

5832 0
photo of И Путин не харесва Грета Тунберг
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че не споделя възторга от речта на шведската активистка Грета Тунберг, предаде ТАСС.

"Когато някой използва деца за свои интереси, това е достойно само за осъждане.", каза Путин и допълни, че фактът, че подрастващите обръщат внимание на проблемите на деня е правилно. 

Руски депутат покани Грета Тунберг за реч в Думата в Москва

Депутат в Русия отправи официална покана до шведската тийнейджърка Грета Тунберг да държи реч в парламента в Москва, в присъствието на ...

"Никой не е обяснил на Грета, че съвременният свят е сложен и многообразен, развива се бързо и хората в Африка и в много азиатски страни искат да живеят на същото ниво, както в Швеция. А как да се постигне това? Да ги накараш да използват слънчевата енергия, която в Африка е достатъчно? Някой обясни ли какво струва това?", заяви Путин. 

Той подчерта, че нефтът е източник номер едно в световния енергиен баланс и ще запази предимствата си в близките 25 години, макар и дялът му да намалее, а този на възобновяемите енергийни източници да нараства. 

При това технологиите за възобновяемите енергийни източници са слабо достъпни за развиващите се страни, но "хората искат да живеят, както в Швеция. Отидете и им обясните, че следващите 20-30 години те и децата им трябва да прекарат в бедност."

Руският президент заключи, че проблемът трябва да се решава максимално професионално, макар емоциите да са неизбежни.

Природата се защитава, ние я разсипваме с всички сили и средства

Природата не отмъщава, а се защитава. Ядосана е. И тъжна. Цялата й любов към човечеството започна да се изпарява като малко езеро в пус...

"Сигурен съм, че Грета е добро момиче и е много искрена, но възрастните не трябва да подвеждат децата в крайни ситуации, трябва да ги опазят от излишни емоции, които могат да разрушат личността", каза още Владимир Путин.

Какво каза Грета на световните лидери може да си припомните в статията ТУК

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители