X
 
 

Природата се защитава, ние я разсипваме с всички сили и средства

2521 4
photo of Природата се защитава, ние я разсипваме с всички сили и средства
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова
Природата не отмъщава, а се защитава. Ядосана е. И тъжна. Цялата й любов към човечеството започна да се изпарява като малко езеро в пустинно сухо лято. Сърцето и душата я болят. Природата е силна. Тя е майка на милиони същества. Едни от децата й обаче се оказаха неблагодарни към нейната всеотдайност и доброта. Без значение дали действията на Грета Тунберг са PR, или тя е искрена, факт е, че "големите" на днешното време не мислят за децата и внуците си, и за техните деца и внуци.

Живее се днес, на момента. Ползват се наготово всички блага и продоволствия, без да си даваме сметка колко ще ни струва всичко това. Замисляйки се за случващото се, не е трудно да си отговорим на въпроси от рода защо зачестиха земетресенията, наводненията, пожарите. Природата иска да ни каже да спрем. Иска да ни помоли. Но като не става с добро тя започва да се защитава така, както би го направил всеки един от нас, когато е в опасност.

Глобалното затопляне и ураганите са свързани

Десетки учени от Националното управление за океански и атмосферни изследвания (NОАА) са анализирали сезона на ураганите през 2014 годин...

Нека се замислим защо се случват всички тези проливни дъждове, свлачища и наводнения в България и по света? Защото ние хората, сечем поголовно белите дробове на планетата, които всъщност поглъщат цялата вода, изсипала се от небето. Защото върху всяко по-апетитно кътче, независимо дали е гора, море, или просто зеленина, се налива бетон.

Нека се замислим защо се случват и всички тези земетресения? Защото ресурсите на земното кълбо са на изчерпване, а на тяхно място остават огромни празнини. Празнини, каквито остават, когато някой ти отнеме нещо скъпо, мило и ценно. Тогава човешката душа се разтърсва от болка. Същото се случва и с природата. Тя се опитва да запълни тези празнини, причинени от човека. Природата се защитава.

Нека се замислим и защо се случват всички тези ураганни ветрове? Защото замърсеният въздух я задушава. Изтръгвайки и разрушавайки пътища и сгради, тя ни показва, че е време да спрем. Нека се замислим защо се случват и всички тези засушавания, високи температури и пожари? Защото пак липсват дърветата, които да правят сянка от жаркото слънце. Защото човешката небрежност преминава границите на нормалното. Защото никой не мисли, че и след нас трябва да има живот. А завещанието, което ще оставим на поколенията, е само прах и мизерия.

И сечем поголовно и горим ли горим, изпращайки милиарди вредни прахови частици в атмосферата. Изхвърляме разградими и неразградими отпадъци където ни попадне. И те потъват в земята, която е била така гостоприемна да ни приюти. Замислете се, ако всеки човек поглъща такова количество боклук, каквото - земята, колко време щеше да оцелее? Замислете се свършиха ли се всички възможни празни терени, че заливате живота с бетон? Замислете се какво ще оставите след нас - пустош, голи земи, мръсен въздух, океан от отпадъци. Замислете се ще могат ли да дишат внуците ни, или като зомбита ще ходят на училище с маски на лицето... ако още има училище тогава. Замислете се ще имат ли шанса да видят живи животински видове. Замислете се... защо го правите?

Не може ли Грета Тунберг да е повече като Тита и Сузанита?

Гледам новините около 16-годишната Грета Тунберг, която държа гневна реч пред ООН и в началото бях просто раздвоен. От една страна &nda...

Искате да им осигурите едно добро бъдеще с богати възможности, заобиколени от много пари. Но настъпвайки този ден, не е ясно ще има ли къде да отидат, за да ги похарчат?!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Октомври 3 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
  Капитализма освен , че ще донесе Апокалипсиса , но той вие отровил напълно. Погледнете се в огледалото на какво приличате ? Разбира се единствената надежда е ДЖЕДАЙСКИЯТ ОРДЕН И ТЯХНОТО ДОЛИТАНЕ ОТ ЗВЕЗДИТЕ. ЕДИНСТВЕНО ЗВЕЗДНИТЕ МЪДРЕЦИ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ОЗЪПТЯТ полудялото от соросодите човечество. и Вавилоново КЕ ПАДНЕ.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Първо престани да плагиатстваш и да се представяш за Октомври! И без друго, мен всички ме знаят.
  : 0 !
 • Октомври 2 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
  Как да е без значение дали тази е реклама на зелената мафия /част от соросоидна Мрежа/ или е искренна. От значение и е то огромно е. А , тя е реклама на тези дето и откраднаха детството , както и автора/ката на тази статия , със сигурност цялото аctualno и 80% от форума. Тоест всички сте пионки на Тъмната страна / Babylon/ Това е Истината.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  "Живее се днес, на момента." Ами изобщо не е вярно! Отговорните институции, поне у нас, са силно загрижени за светлото ни бъдеще и са всеотдайни в действията си за да ни го осигурят. "Национална програма за развитие: През 2030-та България трябва да е страна с висок жизнен стандарт"
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 19-20 октомври

Овен Много е вероятно да се почувствате неудовлетворени от връзката си. Емоциите ще се дължат на възникнал спор, но не правете генерални заключения....