X
 
 

Американските астронавти си поправиха кухнята на МКС

1071 0
Американските астронавти си поправиха кухнята на МКС
Снимка: Getty Images / Guliver
Астронавти поправиха кухнята в американския сегмент на Международната космическа станция, където пред не работеше нагревателят на вода, съобщи NASA, цитирана от БГНЕС.

В края на октомври стана известно, че поради късо съединение астронавтите не могат да използват кухнята в модула American Unity. Отначало те бяха принудени да ходят за топла вода и да подгряват храна до руския модул "Звезда", а след това прехвърлиха чайника и печката в другия американски модул Destony.

МКС се сдоби с надуваема стая (ВИДЕО)

Астронавти от НАСА разгърнаха експерименталния надуваем модул Bigelow Expandable Activity Module (BEAM) на МКС, предназначен за жилищно...

"Изключването беше причинено от кухненския източник на енергия. Астронавтите замениха източника на енергия с резервен ..., преместиха нагревателя обратно в кухнята, като по този начин възстановиха първоначалната конфигурация", се казва на уебсайта на NASA.

В космическата кухня има нагревател на вода (условно може да се нарече чайник), който освен за гореща вода се използва за приготвяне на лиофилизирана или сублимирана (под формата на прах) храна и нагревател (печка) за стопляне на консерви.

Сега екипажът на борда на МКС включва руснаците Александър Скворцов и Олег Скрипочка, американците Кристина Кук, Андрю Морган и Джесика Мейр, както и италианеца Лука Пармитано.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители